5% daling voor de Bitcoin-prijs terwijl Ethereum met een tweede dag van verliezen de $ 2K-mijlpaal kwijtraakt

Woensdag verlengde Bitcoin (BTC) zijn prijsdaling te midden van waarschuwingen dat buitensporige lange posities moesten worden weggespoeld om nieuwe winsten mogelijk te maken.

BTC-prijs kan zich nauwelijks vastklampen aan $ 56.000 ondersteuning

Gedurende de woensdaghandel bereikte BTC/USD nieuwe lokale dieptepunten van $ 55.760, lieten Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien. Er kwam een tweede dag met meer substantiële verliezen voor het paar toen ook altcoins hun eerdere successen begonnen terug te draaien. Hierbij daalde Ether (ETH) onder de $ 2.000.

Het gedrag van handelaars analyseren, wees op leveraged longposities tegen de vorige spotprijs. Dit geeft aan dat in plaats van een andere correctie, verder opwaarts potentieel waarschijnlijker is. Zo gelooft analist Filbfilb dat deze posities moeten worden geliquideerd. Daarna zou Bitcoin een zinvolle poging kunnen doen om nieuwe recordhoogtes te bereiken.

Een verfrissende marktsamenstelling ontstond door de laatste prijsactie. Volgens gegevens van monitoringresource Bybt, in de afgelopen 24 uur, $ 2 miljard aan liquidaties, waarvan $ 600 miljoen in één uur alleen. Toezichthoudende dienst Whalemap, die een mogelijke verdieping bekeek, voegde toe dat een grote instroom in een walviswallet op 23 maart $ 55172 kostte.

Whalemap gaf verder aan eens te kijken hoe de prijs reageert op dit niveau. En dat de prijs meestal stuitert van zulke sterke steunen.

Omkering van sterke wekelijkse start door Altcoins

Op het moment van publicatie waren de sterke prestaties op altcoins in gevaar. Ether bewoog hierbij terug onder de historische $ 2.000-markering en weg van de hoogste punten ooit. In de top 10 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie waren XRP en Polkadot’s DOT de grootste verliezers, met een verlies van meer dan 10% per dag. Alle tokens van de top 50, behalve één, stonden met uitzondering van stablecoins, in het rood.

Scott Melker, de populaire handelaar, gaf in een reactie de schuld aan overdreven gevoelige handelaren. Hij tweette dat Bitcoin niest en een paar honderd dollar daalt in prijs. Dit zet gespannen handelaars toe tot verkopen van hun alts, zoals jabronis, in paniek. Terwijl Bitcoin dominantie stijgt, dus goede tijden, volgens Melker. Hij wil ons eraan herinneren hoe gevoelig deze vensters van alternatieve muntenhandel zijn.

De altcoins blijven getipt voor een dramatische terugkeer in de zomer. Filbfilb beweert hierbij zelfs dat de tweede incarnatie van “Alt Season” al hier is.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.