5 dingen om deze week in Bitcoin te bekijken, grootste daling ooit in moeilijkheidsgraad van BTC-mining

Van alles is mogelijk voor Bitcoin (BTC) terwijl deze cryptocurrency aan een nieuwe week begint met een belangrijke wekelijkse afsluiting. Kan BTC hoger blijven? BTC/USD is weer boven $ 35.000, nadat het weekend een matige volatiliteit had gezien, inclusief opnieuw een test van de $ 30.000 ondersteuning. De laatste BTC-prijsactie laat zien dat de grootste cryptocurrency nog steeds energie over heeft om te vechten.

Ondanks het negatieve nieuws, FUD en opschudding uit China over miners. Het risico van een verdere neergang blijft echter bestaan. En lang niet iedereen is ervan overtuigd dat de markt echt zijn dieptepunt heeft bereikt. Over de vijf factoren die een rol spelen bij het bepalen waar Bitcoin de komende dagen naartoe gaat, geeft CoinTelegraph een uiteenzetting.

Bereid je voor op “grootste crash in de geschiedenis”, volgens Kiyosaki

De S&P 500 beleeft zijn beste week sinds februari. Daarom zijn het deze week eerder aandelen dan de Amerikaanse dollar die aan de leiding staan. De bezorgdheid over de verhoging van de rente door de Federal Reserve nam af en leidde tot stijging van aandelen de afgelopen week. Met een afkoelende Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) staat dit in schril contrast.

De winsten stonden stil voor de DXY-index de afgelopen dagen na vorige week een onstuimige week te hebben ervaren. Commentatoren beweren dat het risico van een verandering toch niet kan worden uitgesloten, nu de S&P 500 dus een nieuwe recordhoogte heeft bereikt. David Bassanese, hoofdeconoom bij de Australische fondsenaanbieder BetaShares, schreef hierover in een nota geciteerd door Bloomberg.

Bassanese schreef dat door aanhoudend sterke economische gegevens in de V.S., het risico van hogere obligatierendementen blijft, en mogelijk een terugval in aandelen. De rendementen op langlopende obligaties blijven tot dusverre beperkt. Aandelen blijven meer gericht op het V-vormige herstel van de economische groei en de bedrijfswinsten.

Ondanks de economische moeilijkheden veroorzaakt door coronavirusreacties, voorspellen Bitcoin-voorstanders echter al lang een dag van afrekening. Te midden van een verhaal van constant hogere aandelenkoersen. Auteur van het populaire boek ‘Rich Dad Poor Dad’, Robert Kiyosaki, is de belangrijkste onder Bitcoin-voorstanders. Hij herhaalde op maandag zijn waarschuwingen over de wereldmarkten.

Kiyosaki vertelde hij aan Twitter-volgers dat de beste tijd om je voor te bereiden op een crash is vóór de crash. En dat de grootste crash in de wereldgeschiedenis eraan komt. Volgens Kiyosaki is het goede nieuws dat de beste tijd om rijk te worden tijdens een crash is. Terwijl de volgende crash lang zal duren wat het slechte nieuws is. Investeer dus nu het nog kan in meer goud, zilver en Bitcoin en wees voorzichtig, volgens Kiyosaki.

Belangrijke wekelijkse afsluiting verzegeld door Bitcoin

Zondag gaf uiteindelijk de bulls het gelukkige einde, voor de Bitcoin-spotprijs, waarnaar ze op zoek waren. Dit heeft vooral op de wekelijkse afsluiting. Op zaterdag dreigde deze zelfs te materialiseren onder de essentiële niveaus die nodig waren om de kansen op verdere winsten te behouden. BTC/USD overtrof de verwachtingen in het geval.

Met meer dan $ 2000 steeg BTC ineens in uren om lokale hoogtepunten van $ 35.250 op Bitstamp en een wekelijkse afsluiting van meer dan $ 34.000 te zien. Analist Rekt Capital zei eerder, voordat de gegevens binnenkwamen dat dit het paar precies op schema zet en fantastisch is voor het bull-side momentum. Rekt Capital kan dus blijven kijken naar een positiever Wyckoff-scenario met een potentiële lokale top in het bereik van midden $ 40.000, zoals Cointelegraph zondag meldde.

De plotselinge stijging werd door een andere populaire handelaar in sociale media opvallend genoemd. En die concentreerde zich op de $ 35.000 weerstand samen met de stijgende relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin om potentiële oververkochte (en overkocht) niveaus te pakken. Het zogenaamde “death cross” dat eerder plaatsvond, zou door verdere winsten ook enigszins worden gecorrigeerd.

Bij de death cross overschrijdt het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, het 200-daags voortschrijdend gemiddelde in een beweging die veel persaandacht heeft gekregen.

Een record moeilijkheidsgraad daling zal echter bereikt worden

Er is slecht nieuws voor degenen die slechts zes weken geleden de grootste toename in moeilijkheidsgraad sinds 2014 van Bitcoin toejuichten. Een aanpassing in moeilijkheidsgraad zal deze week duidelijk maken hoe groot de impact is van recente gebeurtenissen. Terwijl de netwerkfundamenten worstelen in de nasleep van China’s opschudding in mining.

Naar schatting zal de moeilijkheidsgraad met 23,24% afnemen in vier dagen tijd. In het bestaan van Bitcoin is dit iets wat nog nooit eerder is gebeurd. Chinese miners die massaal offline gingen, heeft geleid tot een reactie van record brekende neerwaartse aanpassing van de moeilijkheidsgraag. En voor sommigen is het een geschenk, inclusief voor degenen die naar het buitenland verhuizen.

Terwijl de netwerkbeveiliging behouden blijft, houden dergelijke aanpassingen Bitcoin-mining concurrerend. Meer miners worden gestimuleerd door een lagere moeilijkheidsgraad om mee te doen door het proces goedkoper te maken. De concurrentie wordt zo op zijn beurt verhoogd, wat betekent dat grotere dalingen over het algemeen worden gevolgd door stijgingen.

Saifedean Ammous, auteur van “The Bitcoin Standard”, vatte de actualiteit vorige week samen in een reeks tweets. Ammous gaf aan dat de hashrate van mining opvallend zou kunnen dalen, maar de moeilijkheidsgraad zou zich alleen maar naar beneden aanpassen. Terwijl het netwerk blokken zou ontruimen en de resterende miners veel winstgevender zouden worden.

Omdat ze minder coins moeten verkopen, wat de prijs omhoogstuwt en uiteindelijk meer mining stimuleert, volgens Ammous. Hij zei verder dat de magische saus die Bitcoin laat werken, de moeilijkheidsgraadaanpassing is. Het betekent dat Bitcoin-mining groeit en krimpt tot de grootte die het nodig heeft om te overleven en blocks te ontruimen, volgens Ammous.

De hash-snelheid is gedaald sinds het China-debacle, maar hoeveel hangt sterk af van de gebruikte schatting, zoals Cointelegraph meldde. Het is de hoeveelheid rekenkracht die aan mining wordt besteed. De hash-snelheid ligt momenteel rond de 83 exahashes per seconde (EH/s), een daling van een piek van 168 EH/s, volgens MiningPoolStats, de voorkeursgegevens van Blockstream-CEO Adam Back.

Geen stop voor wereldwijde drang naar adoptie

Een welkome opluchting voor de beslist dubieus spotmarkt, wordt geboden door een uitgezoomde blik op de staat van Bitcoin-adoptie. El Salvador heeft een soort domino-effect veroorzaakt met zijn wet om Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken, dat in september in werking treedt, zoals gemeld door Cointelegraph. Het volgende schaap over de dam is Paraguay om een juridische motie bij het parlement in te dienen.

De details hiervan moeten nog volledig worden onthuld nadat een wet voor een wettig betaalmiddel is ingediend op 24 juni. Ondanks dat er geen formele wijzigingen in de status van Bitcoin zijn, lijken voorstanders, ergens anders, aangemoedigd door recente gebeurtenissen. De derde rijkste man in Mexico volgens de Forbes-ranglijst, Ricardo Salinas Pliego, herhaalde dit weekend dat Bitcoin het “nieuwe goud” is en onthulde zijn eigen bijdrage aan lokale adoptie.

Salinas bevestigt op Twitter dat Banco Azteca, zijn bankbedrijf, bezig is met de integratie van BTC. Hij schreef dat Bitcoin een goede manier is om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren. En hij is van mening dat elke belegger cryptocurrencies en de toekomst ervan zou moeten gaan bestuderen, volgens Salinas. Hij zei dat bij Banco Azteca ze eraan werken om crypto’s naar hun klanten te brengen en vrijheid te blijven promoten.

In een sentiment van “extreme angst” allemaal

Het sentiment rond Bitcoin is nog steeds sterk door angst gedreven. Zelfs na 5% dagelijkse winsten. De Crypto Fear & Greed Index, de klassieke sentimentmeter, geeft dit aan, die maandag ondanks de prijsstijgingen slechts 25/100 mat. Fear & Greed dook de afgelopen maand naar zeldzame dieptepunten en kwam uit op slechts 9/100. Het is een samengestelde indicator van hoe voorzichtig handelaren waarschijnlijk zijn.

Het gevoel onder marktdeelnemers blijft “extreme angst”, hoewel de score van Crypto Fear & Greed Index sindsdien bijna is verdrievoudigd. Dit betekent dat er voldoende potentieel is om grote prijsstijgingen op te vangen. ‘Extreme hebzucht’, het andere uiteinde van het spectrum, gaat meestal vooraf aan prijsdalingen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo