Search
Close this search box.

5 dingen om deze week in Bitcoin te bekijken, grote hiaten en grotere aankopen

Een nieuwe handelsweek begint voor Bitcoin (BTC), waarbij het prijsniveau binnen 5% van het mythische niveau van $ 20.000 zit. Echter, kan het deze keer op dat niveau komen? De grootste cryptocurrency zich gereed maakt voor een nieuwe poging om baanbrekende weerstand te overwinnen. Intussen werd vanuit Cointelegraph gekeken naar de marktfactoren die de prijsprestaties op maandag beïnvloeden.

COVID-19 vaccin en financiële ondersteuning voeden risicobereidheid

De gesprekken in de Verenigde Staten zijn, op een breder macroniveau, er sterk op gefocust dat deze week overeenstemming bereikt wordt over een stimuleringspakket voor het Coronavirus. Een regeringsmedewerker vertelde aan de gebruikelijke media dat het een belangrijk meetmoment is voor de sterkte van de dollar. De medewerker zei ook dat onderhandelingen geen garantie bieden voor succesvol.

Maar dat de kosten van het pakket dat wordt besproken, ongeveer $ 900 miljard bedragen. Dit zal voordelen voor verschillende economische sectoren inhouden, heeft Cointelegraph gemeld. Echter, het zal cruciaal geen tweede stimuleringscheck inhouden voor de gewone Amerikanen. De vooruitzichten op het stimuleringspakket en de uitrol van vaccins hebben een dalende dollar veroorzaakt.

Echter, in de tussentijd herstellen de risicovolle activa zich. Deze zijn onder andere de aandelen, waarbij de Japanse markt tijdens de vroege handel op maandag de tweejaarlijkse hoogste punten versloeg. De olieprijs is ook aan het aantrekken en nadert $ 47 per vat. De hoop is gevestigd op het vaccin dat de nieuwe vraag zal stimuleren.

Elke grote boost voor de USD, is echter altijd een zorgwekkend punt voor Bitcoin. Tot nu toe werd 2020 gekarakteriseerd door de omgekeerde correlatie tussen BTC en de Amerikaanse dollarvaluta-index (DXY). DXY daalde echter opnieuw van 91 punten op het moment van schrijven, nog steeds niet ver van het laagste niveau sinds april 2018.

Deze week zal de Amerikaanse Federal Reserve ook nieuwe richtlijnen vertonen over haar economische reactie over virussen. Hierbij zal de dollar mogelijk meelopen met eventuele grote updates.

Terugkeer van de BTC-prijs naar cruciale weerstand

Voor Bitcoin zelf heeft in het weekeind een relatief recent fenomeen zich voorgedaan voor activiteit in de prijs. Er was meer activiteit op zaterdag en zondag dan gedurende de week. Bitcoin had een matige handel van vijf dagen. De BTC/USD herstelde zich na vrijdag waarbij de prijs steeg van bijna $ 18.000 naar hoogtepunten van $ 19.400.

Deze beweging is opvallend, met nieuwe winsten die leiden tot een nieuwe ronde van vertrouwensstemmen van verschillende bekende investeerders. Cameron Winklevoss, medeoprichter van Gemini Exchange, vatte zondag samen dat Bitcoin stilletjes op zijn tenen loopt richting boven de $ 19.000. En dat er niets aan de hand is en niets te zien is. Op het moment schrijven bereikte de BTC/USD $ 19.150.

Dit gebeurde nadat de rally was vastgelopen aan het begin van de hogere weerstand op $ 19.400. Het is een heel belangrijk niveau dat samenvalt met de definitieve verkoopdruk binnen een gebied van $ 600 dat eindigt op het hoogste bedrag van $ 20.000. Een eerdere poging om $ 20.000 te bereiken, mislukte al snel, wat leidde tot het dieptepunt van de vorige week van $ 17.550.

Als de gegevens van het uitwisselingsorderboek bekeken worden, dan is te zien dat de verkoopbiedingen op dezelfde plaats intact zijn. Als omgekeerd het niveau van $ 20.000 uiteindelijk bereikt wordt, dan blijft er weinig weerstand over tot $ 22.000. Nu is dit de laatste drempel van Bitcoin. In een update op zondag voegde Michaël van de Poppe, analist van Cointelegraph Markets, eraan toe dat er weer een hoger dieptepunt bereikt is.

Dat betekent dat het zeer waarschijnlijk de komende weken een nieuw record ooit zal vestigen als $ 19.400- $ 19.500 voorbijgestreefd wordt. Van de Poppe waarschuwt traders echter ervoor dat zij zich er bewust van moeten zijn dat er een mogelijke kans is op een valse beweging boven deze recente high. Hierdoor wordt een bearish divergentie toegepast en dat dit bereik verder voortgezet zal worden.

Een nieuwe futures kloof van $ 1.000 is van de partij

Het weekeind heeft ironisch genoeg weer een hiaat in de Bitcoin-futuresmarkten ontketend, terwijl de hoop op een confrontatie van $ 20.000 werd weerlegd. Dat heeft wat neerwaartse druk veroorzaakt. Het verschil tussen het einde van vrijdag en het begin van de handel op maandag voor CME Bitcoin-futuresmarkten geeft een lager koersdoel van $ 18.100. Dit is ongeveer $ 1.000 groot.

Eerder merkte Cointelegraph al dat deze hiaten traditioneel snel worden opgevuld nadat ze zijn verschenen. Echter, de grootte van de twee die nu open zijn, heeft problemen opgeleverd. De vorige hiaat van $ 1.300, bijna ongekend in omvang, werd slechts voor de helft gedicht tot $ 17.550. Forextrader Justin Bennett, oprichter van DailyPriceAction, zei over de hiaat dat we niet moeten vergeten dat BTC mogelijk de CME-futures-hiaat moet dichten op $ 16.925.

Dit zal moeten voordat we nieuwe recordhoogtes ooit kunnen zien, volgens Bennett over de hiaat. Van de Poppe, in analyse voor CoinTelegraph, benadrukte ook dat de hiaten als een voortdurend fenomeen opgespoord moeten worden. Van de Poppe zei dat er een nieuwe CME-hiaat zal ontstaan omdat onlangs de recente slotkoers $ 18.115 was.

Deze hiaat zal zo in de toekomst waarschijnlijk een belangrijk punt worden voor binnenkomst of vertrek. Dat is de reden waarom dergelijke hiaten vaak een zelf vervullende voorspelling en vervuld worden, zoals Van de Poppe bevestigde. Verder gaf hij aan dat er twee open CME-hiaten zijn door recente prijsmaatregelen. De eerste vulde niet helemaal, want er is nog steeds open lucht voor $ 17.015. De tweede van $ 18.115 wordt gecreëerd door de bullish prijs activiteit in het weekeind, volgens Van de Poppe.

Imago van Bitcoin versterkt door institutionele interesse

Ondertussen blijft de institutionele acceptatie het sentiment versterken en geeft Bitcoin positieve mainstream publiciteit. Verzekeringsfonds MassMutual kondigde vorige week een toewijzing van $ 100 miljoen aan. Dit heeft geleid tot verdere complimenten van de vorige aart scepticus van Bitcoin, JPMorgan. Dit ging niet verloren aan de bredere gevestigde orde, omdat Bloomberg de strategen van de bank citeerde die verdere inkopen voorspelden.

Een van hen gaf aan dat de Bitcoin-aankopen van MassMutual een nieuwe mijlpaal vertegenwoordigen in de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers. De strateeg zei verder dat je de potentiële vraag kunt zien die de komende jaren zou kunnen ontstaan. ​​Als andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen, volgens de strateeg van de bank.

Holger Zschaepitz, marktencommentator, merkte vervolgens op dat MassMutual vooral opschudding zorgde, omdat zij zich eigenlijk concentreert op traditionele investeringen.

Recordaantallen wallets van wholecoiners

Los van de grote spelers neemt het bewijs van de grote inkoop toe. De statistieken van on-chain analytics resource Glassnode, wijzen uit dat het aantal Bitcoin-wallets met een hele munt of meer op een nieuw recordniveau staat. Vanaf zondag hadden bijna 827.000 wallets een saldo van 1 BTC of meer. Op sociale media is de moeilijkheidsgraad voor het opbouwen van een hele eenheid Bitcoin een steeds populairder geworden onderwerp.

Te midden van het verhaal van bedrijfsinvesteringen. Dit is gecombineerd met gegevens die aantonen dat, ondanks recente prijsstijgingen, munten de beurzen blijven verlaten voor koudeopslag. Het resultaat is dat in plaats van speculatie op korte termijn, het beleggerssentiment wordt beoordeeld als ‘HODL’ op lange termijn.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.