5 dingen om deze week in Bitcoin te bekijken. Recordfundamentals ontmoeten $ 4K Ethereum

Maandag is Bitcoin (BTC) opnieuw van start gegaan te vechten om $ 59.500 te halen. Zullen we Bitcoin deze week $ 60.000 zien halen? BTC/USD is, na een veelbelovend maar ingetogen weekend, opnieuw de weerstand aan het verslaan nu grote markten heropenen. Bulls kunnen de komende dagen reden hebben tot feest vieren, gezien de kracht van de onderliggende techniek en de vraag van kopers.

Echter, de weerstand heeft hen wekenlang in toom gehouden. Vijf punten zijn door Cointelegraph gepresenteerd die kunnen helpen om de prijsactie van Bitcoin vorm te geven.

Door aanval oliepijpleiding daalt dollar

In Azië begonnen aandelen op een bekende positieve noot toen traders inzetten op bestaande highs die bleven komen. Vorige week zorgde een nieuwe recordhoogte voor de S&P 500-index voor een opgewekte stemming. Hierbij deed de pandemie van het coronavirus niets af aan de historische rendementen voor verschillende markten.

De ransomware-aanval in de Verenigde Staten, die de olieprijzen opdreef naar het hoogste niveau in drie jaar voordat de markt kalmeerde, dicteerde de handelsartikelen. Volgens Bloomberg in een regeringsverklaring, onderstreept deze onderbreking van de distributie van geraffineerde benzine en vliegtuigbrandstof, de kwetsbaarheid van hun nationale kritieke infrastructuur in cyberspace en de noodzaak van effectieve cyberbeveiligingsmaatregelen.

Toen de aanval toesloeg leed de dollar eronder, waarbij de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) plotseling in een beweging daalde. Dit deed Bitcoin boven de $ 58.000 stijgen. Toen de pijplijn nog steeds gesloten was op maandag, was er slechts een bescheiden herstel waarneembaar, wat het potentieel voor verdere DXY-winsten voor BTC/USD mogelijk maakt.

DXY en Bitcoin hebben de neiging omgekeerd gecorreleerd te zijn, maar deze relatie is dit jaar onvoorspelbaarder geworden. Zoals Cointelegraph vaak meldt.

Boost in grote moeilijkheidsgraad gevolgd door record hash-snelheid

Bitcoin is gereed voor actie, althans als het gaat om netwerk fundamenten. De netwerksterkte en de bijbehorende prijsprestaties zijn stevig hersteld. Na de plotselinge daling van de hash-rate vorige maand, gekoppeld aan het overspoelen van mijnwerkers in China. Vorige week was het proces al duidelijk, met commentatoren die opmerkten dat de negatieve impact van het evenement praktisch al achter Bitcoin lag.

Voorspellingen echter weerspiegelen nu een ongekende interesse en concurrentie tussen miners, samen met een sterke toewijding aan de toekomst van het netwerk. De hash-snelheid is nu op nieuwe recordhoogtes, volgens gegevens van de on-chain monitoring resource Blockchain.com. Hierbij is het zevendaags gemiddelde gegaan van 131 exahashes per seconde op 25 april tot 177 EH/s vanaf maandag.

De moeilijkheidsgraad is nu ook toe aan een flinke stijging wanneer het zich binnen ongeveer twee dagen weer aanpast. Deze werd automatisch naar beneden bijgesteld om rekening te houden met de afname van het aantal miners. De verwachte moeilijkheidsgraad de grootste, met 13,5%, sinds juni vorig jaar. Bitcoin-hodlers zouden de komende weken de domino-prijsvoordelen kunnen ervaren als het oude gezegde ‘prijs volgt hash-snelheid’ vandaag even waar blijkt te zijn als eerder.

Op de rand van $ 60.000 mikpunt, voor BTC-prijs

Traders zijn deze week, voor wat betreft prijsvoordelen, op zoek naar een “springplank” -effect in de spotprijsactie van BTC wat zou kunnen leiden tot een uitbraak. Bitcoin zal een meer toegewijde verklaring afleggen. Na klimmen en terugvallen, maar de afgelopen dagen in grote lijnen hogere pieken en dalen te hebben bereikt.

Crypto Ed, de populaire handelaar, zei maandag dat voordat een heropleving de cruciale weerstandszone van $ 60.000 wegneemt, een neerwaartse beweging vanaf de huidige niveaus in de buurt van $ 59.000 ongeveer $ 800 lager zou moeten eindigen. Hij gaf op Twitter aan dat BTC-plan voor vandaag een kleinere correctie is na 5 benen omhoog.

Verder is hij op zoek naar een bounce en voortzetting naar 62k en daarna 68k. Potentieel bounce-gebied ligt tussen 58100 en 58200, volgens Crypto Ed op Twitter. Al enkele weken woedt de strijd om de uiteindelijke weerstand tegen de hoogste punten ooit van $ 64.500. Hierbij eindigde elke poging om verkopers te overwinnen in een prijsdip van verschillende sterke punten.

Een blik op de orderboekstructuur van de grootste beurs wereldwijd qua volume, Binance, toonde aan dat de zone van $ 60.000 maandag nog steeds standhield. Het werd ondersteund door verhoogde verkoopmuren onder de hoogtepunten. Daarentegen was kopers ondersteuning slechts aanwezig bij $ 50.000, wat een breed potentieel handelsbereik oplevert als de BTC/USD opnieuw daalt.

$ 4.000 voorbijgestreefd door Ether

Altcoins doen het deze week al goed, dus moet Bitcoin misschien wachten op zijn ultieme push om de hoogtepunten te verslaan. Altcoins worden geleid door Ether (ETH), terwijl maandag een terugkeer zag naar vorm voor de meerderheid van de large-cap cryptocurrencies na gemengde prestaties in het weekend. Het blijft een verrassing dat ETH/USD op de dag voorbij $ 4.000 schoot en geen tekenen van vertraging vertoonde.

Want het bereikte nieuwe recordhoogtes en bevestigde de voorspellingen van handelaren van een aanval op $ 5.000. Buiten de simpele prijsactie om, waren de winsten van de grootste altcoin duidelijk verder te zien. Het totale aandeel van Ether bedraagt in de marktkapitalisatie van cryptovaluta nu 19,1%, volgens gegevens van de analysebron CoinMarketCap.

Maandag is die marktkapitalisatie de $ 2,5 biljoen gepasseerd, terwijl het aandeel van Bitcoin steeds dichter bij de 40% daalde. Met een stijging van 31% in een week voor de ETH/USD, begonnen andere altcoins het succes te kopiëren. Cardano (ADA) evenaarde zijn winsten, terwijl Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) beide bijna 50% wekelijks rendement behaalden.

Daarentegen waren hoogvliegers van eerder veel rustiger. Hierbij waren Dogecoin (DOGE) en Ethereum Classic (ETC) beide vlak nadat ze vorige week hun eigen recordhoogtes hadden bereikt.

De positie van sterke handen wordt groter

Ondertussen krijg je het vertrouwde gevoel dat alles goed gaat in Bitcoin, als je even aan het korte-termijnverhaal ontsnapt. Willy Woo, de populaire statisticus, zegt dat terwijl altcoins een hoge vlucht nemen in handelswaanzin, een langzame maar gestage overdracht van Bitcoin-rijkdom van zwakke naar sterke handen doorgaat.

Woo benadrukte dat de bullrun van dit jaar anders is dan de rest, bij het analyseren van gegevens eind vorige week. Omdat speculatieve handen niet lang duren en doorgewinterde hodlers de speling opkopen tegen hogere prijzen dan ooit. Hij vatte samen met de gegevens van de on-chain monitoring resource Glassnode samen dat deze cyclus is anders. De verplaatsing van coins naar sterke houders is ongekend, volgens Woo.

De trend heeft verschillende fasen van 2021 gekenmerkt als het gaat om de BTC-prijs, zoals gemeld door Cointelegraph.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.