5 dingen om deze week in Bitcoin te bekijken want BTC-prijs nadert de confrontatie met $ 60K

Terwijl een nieuwe week van start gaat, gaat Bitcoin (BTC) een uitdaging aan voor bekende, maar belangrijk recordhoogtes, met een stijging van $ 58.000 op maandag. De grootste cryptocurrency zag een langzame comedown gedurende een groot deel van het weekend, na een verrassingsrally op vrijdag. Zondag draaide dit echter van de ene op de andere dag om en nu vecht BTC/USD voor de weerstand op $ 60.000.

Aan de hand van vijf factoren wordt nagegaan wat de komende dagen in petto kunnen hebben voor Bitcoin-prijsactie die dit kunnen helpen vormgeven.

DXY-winsten genegeerd door Bitcoin

Er zijn minder signalen dan normaal afkomstig van grondstoffen en aandelen, omdat verschillende grote markten gesloten zijn tijdens de meivakantie. Aangewakkerd door verschillende problemen, waaronder het voortdurende COVID-19-debacle in India, leden Aziatische aandelen, verliezen. De S&P 500-futures in de Verenigde Staten herstellen tegelijkertijd al het verloren terrein vanaf vrijdag.

De markten, in tegenstelling tot Bitcoin, reageerden niet goed op geruchten dat de fiscale ondersteuningsmaatregelen, gericht op problemen door het virus, door sommige banken zouden kunnen worden verminderd. Deze waren een belangrijk element achter de recordprestaties van de S&P in het afgelopen jaar. Er was een verschuiving in de sterkte van de dollar tegelijk met de beweging.

Hierbij liet de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) indrukwekkende winsten zien na een maand van daling. DXY en Bitcoin hebben de neiging om omgekeerd gecorreleerd te zijn, zoals Cointelegraph meldde. Afgelopen vrijdag bleek echter een andere opmerkelijke uitzondering te zijn. BTC/USD klom opvallend alsof uit het niets op de dag en passeerde $ 58.300 voordat hij terugkeerde.

Inflatie blijft een belangrijk onderwerp. Hoge Amerikaanse functionarissen zijn namelijk van mening dat triljoenen dollars aan virusstimulans hier weinig invloed op zullen hebben, terwijl anderen het daar niet mee eens zijn.

De volgende fase in voor de spot rally

Een nieuwe dag en weer een zinderende comeback voor Bitcoin. De prijsactie van BTC maakt nu zijn verdere winsten van eind vorige week goed. Slechts een week na het herstel van zijn dip naar bijna $ 46.000. Het weekend was overwegend flauw van toon was. Toch ziet maandag het soort ‘koopwaanzin’ dat aartsvijand Warren Buffett op de traditionele markten in de gaten heeft gehouden.

BTC/USD is op het moment van publicatie $ 58.300 gepasseerd, het gebied van een recordhoogte sinds februari. En nu blijft het hoger, kalm in de buurt van $ 59.000. De weerstand is nog steeds sterk met $ 60.000 en meer, laat een blik op de koop- en verkoopvraag uit het orderboek van de grote beurs Binance zien. Bovendien moeten de bulls verschillende muren van verkooporders omverwerpen om voorbij het huidige hoogste punt ooit van $ 64.500 te komen.

Nu is een andere belangrijke barrière $ 68.000. Het beeld is minder stevig aan de ondersteunende kant. Onder handelaren is $ 52.000 het eerste solide niveau, gevolgd door $ 50.000 en $ 48.000. De drang naar Bitcoin zou toch wel eens een nieuwe bullish fase kunnen meemaken, omdat de stablecoin-saldi op beurzen vollopen. Een dergelijke trend verhoogt de kans dat een opvallende vraag van kopers concreet wordt, wat bijdraagt aan het stimuleren van spotprijsactie. In tegenstelling tot het enorme aanmaken van deze activa.

Jan Wuestenfeld, analist, vatte samen dat stabiele munten terugvloeien naar beurzen, doelende op waartoe dit zal leiden. Vooral de winsten van vrijdag werden aangedreven door ‘echte’ aankopen bij spottraders, terwijl leveraged trades juist daalden.

Met Ethereum, kat-en-muis-spel

Bitcoin maakt simpelweg een inhaalslag met een gloeiendhete altcoin-scène, geleid door Ether (ETH), is datgene waarop een andere theorie zich concentreert. Buiten verwachtingen waren de prestaties want ETH/USD ligt nu boven de $ 3.000. Bovendien is het de afgelopen week 28% gestegen in vergelijking met de 11% van Bitcoin. Hierdoor werd voorspelbaar nog meer invloed afgeschoven van de dominantie van de marktkapitalisatie van Bitcoin.

Nu is deze het laagste sinds juli 2018 en bedraagt 47,7%. Crypto Chase, de populaire Twitter-handelaar, voorspelde dat het ons niet moet verbazen als we deze week $ 3500 voor de $ETH zouden zien. Crypto Chase voorspelde dit met verdere voordelen vergeleken met Bitcoin en dat ETHUSD uit zijn opwaartse consoliderende ondersteuning breekt. Bovendien heeft ETHBTC nog steeds ruimte om te lopen die nu op 0,053 staat met een weerstand van 0,058, aldus de populaire Twitter-handelaar.

Ondertussen zag Glassnode, on-chain monitoring resource, kracht in de afnemende ‘network value to transaction ratio’ (NVT) op Ethereum. Dit komt overeen met het organische handelsvolume dat prijsstijgingen aanwakkert. Het bedrijf merkte op dat doordat de $ ETH-prijs meer dan $ 3.000 bereikt en een nieuwe ATH wordt ingesteld, de NVT-ratio teruggedreven wordt naar deze laagste cycli.

Verder dat lage NVT-ratio’s aangeven dat transactievolumes hoog zijn en sneller groeien dan de netwerkmarktkapitalisatie. De huidige marktsterkte wordt ondersteund door het volume dat on-chain wordt verrekend.

Hash-crash verwijderd door fundamentals

Terug naar Bitcoin en zijn netwerk fundamentals, blijkt dat die, na het zien van iets van een “reset” in de afgelopen weken, nog steeds een inhaalslag maken. Als gevolg van overstromingen in China kwam dit voor het eerst in de vorm van een korte daling van de hash-rate. Toen begon de netwerkmoeilijkheid van Bitcoin een daling te signaleren om het verlies van deelnemers op te vangen.

Het duurde tot zaterdag voordat het echt begon, omdat de moeilijkheidsgraad zich elke twee weken aanpast. Sinds november vorig jaar was de resulterende daling van 12% de grootste. Dat is nu uit de weg. Echter, de deur staat open voor het teruggeven van hash-snelheid voor mining om de concurrentie te versterken en de moeilijkheid terug te brengen naar positieve, niet negatieve aanpassingen.

Toch is het nog vroeg want de huidige schattingen vragen nog steeds om een nieuwe daling, deze keer van ongeveer -7%. Ondertussen is de hash-snelheid van de eerdere schok bijna hersteld en bedraagt ongeveer 161 exahashes per seconde. Volgens MiningPoolStats, monitoringsbron, was de piek, 168 EH/s.

De markt ervaart opnieuw hebzucht

Er komt een vertrouwde verschuiving in sentiment met nieuwe winsten en marktdeelnemers worden hebzuchtig. Volgens de altijd populaire Crypto Fear & Greed Index wordt dit gesteld, die maandag terug is in ‘hebzucht’-territorium na meer dan een verdubbeling sinds eind vorige week. Om een genormaliseerde score tussen 0 en 100 te creëren, gebruikt de Index een reeks factoren.

Hiermee wordt nagegaan hoe hebzuchtig of angstig cryptomarkten in het algemeen op een bepaalde dag zijn. Vaak wordt de score benadrukt wanneer er een bodemprijs is, of omgekeerd, wanneer een uitverkoop moet plaatsvinden. De Index heeft echter op 61/100 nog ruimte om te groeien voordat hij een lokale top klinkt. Want “extreme hebzucht” is er nog niet.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.