5 dingen om deze week in Bitcoin te kijken zoals Elon Musk, $ 40K en geen vraag

Dankzij een boost van een bekende bron, Elon Musk, begint Bitcoin (BTC) een nieuwe week op een aangenaam hoogtepunt. Betekent het dat de goede tijden terug zijn? Bitcoin is erin geslaagd een aanhoudende comeback te maken om een aanval op grote weerstand op te zetten. Na wekenlang weg te kwijnen naar bijna $ 30.000. Er is misschien een kans op een uitbraak met on-chain indicatoren die bullish knipperen.

Analisten en handelaren zijn echter verre van 100% overtuigd. Hierop werden vijf punten bekeken die van invloed kunnen zijn op hoe BTC-prijsactie zich de komende dagen ontvouwt.

Opnieuw verandert Musk-tweet het spel

Opnieuw zijn Tesla en SpaceX CEO Elon Musk deze week het gesprek van de dag. Na meerdere keren advocaat van de duivel op Twitter te hebben gespeeld, wordt Musk duidelijk niet meer ondersteund. Hij keert terug in de strijd met nieuws dat eerder onwaarschijnlijk leek. Kort nadat Tesla Bitcoin-betalingen had aangekondigd, liet het bedrijf deze eerder dit jaar vallen en zonder daadwerkelijke BTC-transacties te verwerken.

Volgens Musk was dit te wijten aan het vermeend ongeschikte energieverbruik in het mijnen. Vanwege zowel zijn logica als de impact ervan op de prijsactie van Bitcoin, werd Musk veel bekritiseerd. Hij gaf niet op, met daaropvolgende tweets over verschillende aspecten van Bitcoin en altcoins die waarneembare, maar relatief gedempte prijsbewegingen produceerden.

Het lijkt er nu op dat de zelfbenoemde “Technoking” zijn benadering van sociale media opnieuw heeft aangepast. Musk heropende de deur voor Tesla om Bitcoin opnieuw te adopteren, in reactie op een klacht van Magda Wierzycka, CEO van financiële dienstverlener Sygnia. Musk antwoordde dat Tesla door zal gaan met het toestaan van Bitcoin-transacties, als er bevestiging is van een redelijk (~50%) gebruik van schone energie door miners met een positieve toekomstige trend.

Musk voegde eraan toe dat Tesla nog steeds 90% van zijn initiële BTC-aankoop van $ 1,5 miljard had. Het nieuws was muziek in de oren van BTC/USD die voorbij $ 39.000 klom om dagelijkse winsten van meer dan 12% te verzekeren op het moment van schrijven.

Gemengd verhaal geproduceerd door indicatoren

De zaak van de bulls wordt ondersteund door een groot aantal on-chain indicatoren, zoals Cointelegraph dit weekend meldde. Analytische tools, met betrekking tot prijs versus actieve adressen, bestede output-winstverhouding (SOPR) en stock-to-flow, wijzen duidelijk op een ondergewaardeerde Bitcoin tegen huidige prijzen. Voorspellingen van een comeback op korte tot middellange termijn, sluipen zo binnen.

Binnen de komende maanden vraagt men ​​om $ 85.000. Terwijl PlanB, de maker van het stock-to-flow-model, nog steeds gelooft dat $ 100.000 dit jaar aannemelijk is. Er zijn ondertussen op maandag twee andere grafieken om te overwegen waarvan eentje een minder frequente bezoeker is dan de andere. De mempool van Bitcoin heeft deze maand een grote reset ondergaan, zoals onder meer door PlanB opgemerkt.

Dit betekent dat nu transacties extreem goedkoop zijn in vergelijking met de verwachte verwerkingstijd. Het is nu onder andere een geweldige tijd voor mensen om BTC-wallets te reorganiseren en te consolideren. Echter, zoals Timothy Peterson, investeringsmanager van Cane Island Alternative Advisors stelt, is de mempool nu ook terug waar het was voordat Bitcoin eind 2020 met zijn parabolische opkomst begon.

Peterson vatte zondag samen in een reeks tweets dat de bitcoin-mempool een goede indicator is van bubbels. De mempool is waar lopende transacties wachten om te worden verwerkt voordat ze aan de blockchain worden toegevoegd. Sinds november 2020 is het deze week voor het eerst opgeklaard (pre-bubble), tweette Peterson. Hij waarschuwde dat het gebrek aan vraag dat de lege mempool weerspiegelt, betekent dat prijsactie de komende maanden zou moeten dalen, voegde hij eraan toe.

Op beurzen is dit gebrek aan vraag ondertussen duidelijk merkbaar geworden. Zowel de instroom als de uitstroom van beurzen zijn aanzienlijk gedaald, zoals benadrukt door de on-chain monitoringbron CryptoQuant.

De $ 40.000 strijd is gestart

Dankzij de laatste aanloop van Bitcoin zullen handelaren maandag in het bijzonder geïnteresseerd zijn in één niveau. Er is nu een reële kans dat ze getuige zullen zijn van een aanval op $ 40.000 en mogelijk hoger. Na te hebben gewacht op een beslissende stap tijdens weken van prijscompressie. Op zich zou dit al opvallend zijn. Over het algemeen vragen schattingen om lagere prijzen op korte termijn, voordat een opleving plaatsvindt.

Bitcoin heeft tot nu toe echter geweigerd zich hieraan te conformeren. Maandagochtend zei populaire handelaar Crypto Ed hierover dat het nog 1 niveau omhoog moet, voordat hij wat correctie verwacht. Hij gaf verder aan voorlopig alleen een intra-daghandel opgezet op lage TF te zien. Hij zou wachten op lagere niveaus voor een mogelijke instaphandel, voegde hij eraan toe. Echter, in de tussentijd zou BTC/USD tot $ 47.000 kunnen stijgen, volgens Crypto Ed.

Voor shorters die binnenkwamen was er spotternij. Crypto Ed merkte hierbij op dat velen al verlies zouden lijden of zouden worden geliquideerd tegen een achtergrond van bullish sentiment. MicroStrategy stond ook op het punt nog eens $ 500 miljoen aan BTC te kopen. Crypto Ed voegde eraan toe, verwijzend naar de CEO van het bedrijf, Michael Saylor, van hoe het aanvoelt.

Onder water zitten in je shortpositie en beseffen dat Saylor gereed staat om nog eens te gaan shoppen met $ 500 miljoen, aldus Crypto Ed. Na het bereiken van lokale hoogtepunten van $ 39.783 op Bitstamp, omcirkelde BTC/USD $ 39.500 op het moment van schrijven.

De wanorde van miners werd weerspiegeld door fundamenten

Intussen zien de basisprincipes van het Bitcoin-netwerk er iets minder solide uit, afgezien van de on-chain. Miners blijven onder druk staan van met name China. Hier is er een shake-out gaande van wie mag mijnen met behulp van lokale energie, terwijl het Bitcoin-energiedebat voortduurt. Dit wordt door sommigen gezien als een hardhandig optreden en zelfs een verbod op de belangrijkste mijn krachtbron van Bitcoin.

Hiertegenover beweren anderen dat miners, zoals altijd, zich gewoon zullen aanpassen aan de veranderingen en ergens anders heen gaan. Dit zou ook kunnen leiden tot een overdracht van de dominantie van de hash-snelheid naar een ander rechtsgebied. Het eerste land ter wereld dat Bitcoin wettig betaalmiddel maakt, El Salvador, werkt al aan zijn eigen geothermische mijnbouwfaciliteiten.

En het wordt de nieuwste partij in de zogenaamde Bitcoin-hash-oorlog. De trend is tot nu toe echter dalend. De hash-snelheid van Bitcoin neemt af, met 10 exahashes per seconde (EH/s) die de afgelopen dagen zijn weggevaagd, volgens monitoringbronnen. Verschillende bronnen tonen verschillende cijfers, aangezien de hash-snelheid een schatting is.

De huidige 113 EH/s is hierbij ongeveer twee derde van de 168 EH/s ATH voor dit jaar. Zondag nam de moeilijkheidsgraad met 5,3% af. En er staat weer een daling op het programma voor de volgende geautomatiseerde aanpassing over twee weken.

De top is NIET binnen volgens de volatiliteit

Voor één hedgefondsbeheerder is er ten slotte toch geen teken van een Bitcoin-prijstop. De volatiliteit is simpelweg te laag om te suggereren dat dit een lokaal plafond is, volgens Dan Tapeiro, oprichter en CEO van DTAP Capital. Naast gegevens van Bloomberg Intelligence. Tapeiro zei maandag in een deel van een Twitter-discussie dat Bitcoin nog nooit zo’n lage volatiliteit heeft bereikt. Toch is er een enorme opwaartse kracht nog steeds in het verschiet, maar Twtr sht-termen zijn te negatief.

Ondanks Saylor en MicroStrategy, was de acceptatie door bedrijven in de Verenigde Staten “onwaarschijnlijk”, voegde hij eraan toe. Bitcoin was echter nog steeds de “grootste macro-gebeurtenis aller tijden”, volgens Tapeiro. Bovendien hebben landen als El Salvador een enorm potentieel om copycat-stappen te presenteren. De aandacht werd door Tapeiro gevestigd op de bewering van Bloomberg dat $ 100.000 in 2021 een “mager” doel zou zijn voor BTC/USD.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.