5 dingen om in de gaten te houden in Bitcoin deze week. Tweet Elon Musk bodem BTC-prijs?

Nu “Dogefather” Elon Musk hodlers pure pijn bezorgt, nadert Bitcoin (BTC) deze week de $ 40.000. Wat volgt er nu? Maandag wordt de weg vrijgemaakt voor het volgende hoofdstuk in de wilde 2021-bullmarkt. Na een traumatisch weekend voor veel cryptobeleggers. Vijf factoren werken bekeken die bepalend kunnen zijn voor wat Bitcoin en altcoins hierna gaan doen.

Belangrijk technisch niveau Bitcoin geraakt door tweet Musk

Deze week draait het weer allemaal om één man: Elon Musk. Toen hij zich bearish uitliet over Bitcoin zorgde de Tesla en SpaceX CEO voor opschudding op Twitter. Onmiddellijk werd BTC/USD verkocht op het nieuws dat Tesla stopt met BTC-betalingen voor zijn producten. Echter, voor Musk was dit niet genoeg. Verdere tweets in het weekend gooiden olie op het vuur. Zoals kritiek op de decentralisatie van Bitcoin en hoe hij “gelooft in crypto”.

Echter, het was een hint dat Tesla mogelijk al van plan is om zijn holdings te verkopen, wat de meeste ellende veroorzaakte. Voordat Bitcoin weer stabiliseerde toen Musk benadrukte dat er geen verkoop had plaatsgevonden, daalde Bitcoin tot bijna $ 42.000 en testte opnieuw het hoogste niveau aller tijden. Musk schreef op maandag dat om speculaties te verduidelijken, Tesla geen Bitcoin heeft verkocht.

Bitcoin is dus niet verrassend volatiel nu alle ogen gericht blijven op het slagveld op Twitter, nu Musk en de cryptocurrency-gemeenschap op een regelrechte oorlog beginnen te lijken. Bitcoin handelde rond de $ 44.800 op het moment van schrijven, nog steeds 8,7% lager dan de afgelopen 24 uur. De verduidelijkende tweet kan echter onbewust fungeren als een lokaal bodemsignaal, zoals analist Alex Krueger opmerkte.

Omdat Musk het plaatste net toen BTC/USD een belangrijk 61,8 Fibonacci retracement level raakte. Krueger merkte op dat Elon Musk een uitstekende technisch analist moet zijn. Precies op het belangrijkste technische niveau van Bitcoin, de 61,8 fib op $ 42.845, werd zijn ‘Tesla heeft geen Bitcoin verkocht’ tweet geplaatst, volgens Kreuger.

Daling tot onder 40% BTC-dominantie

Zowel Bitcoin als altcoins zijn door de activiteiten van Musk nadelig beïnvloed. Zelfs de op meme gebaseerde token slaagde er niet in om verliezen te vermijden tijdens het weekend, ondanks het feit dat Dogecoin (DOGE) nog steeds geprezen wordt. Hierbij volgden de meerderheid van de large-cap altcoins de Bitcoin naar beneden. Enkele minder belangrijke verliezen waren er ook, zoals die van Cardano (ADA).

Deze trotseerde op zaterdag nog steeds de algemene downtrend om zelfs nieuwe all-time highs te bereiken. Echter, niets laat zien hoezeer de gemiddelde Bitcoin-houder lijdt als marktdominantie, als het gaat om bearishness. Het totale marktkapitalisatieaandeel van Bitcoin dook op maandag voor het eerst sinds juni 2018 onder de 40%. Dankzij de recente druk op de Bitcoin-prijs, kreeg de dominantie, die al op zijn retour was, een flinke klap te verwerken.

Tegelijkertijd profiteerden altcoins, zoals Ether (ETH), daarvan. The Moon de populaire Twitter-handelaar vatte in het weekend samen dat de Bitcoin-dominantie nog steeds daalt. Verder dat het altseizoen is nog niet voorbij, maar dat zijn gevoel zegt dat het einde nabij is, volgens The Moon.

Er wordt voor rust gezorgd door Bitcoin fundamentals

Er is niets dat een bullish weerstand biedt aan het huidige Bitcoin-verhaal dan de fundamentals van het netwerk, ondanks alle zenuwslopende prijsactie. Bitcoin is aantrekkelijker dan ooit voor miners, zelfs na zijn dip naar 42.000 dollar en de veiligheid van het netwerk is daarom ook solider dan ooit tevoren. Zowel de hash rate als de moeilijkheidsgraad hebben een miraculeus herstel doorgemaakt in de afgelopen weken, zoals Cointelegraph rapporteerde.

Hierbij wint het zijn all-time highs terug, nadat een mijnwerkersoverstroming zijn eigen korte prijscrash veroorzaakte. Met de wekelijkse gemiddelde hash rate die voor het eerst de 180 exahashes per seconde bereikte, bleek het weekend niet anders te zijn. Om met meer dan 10% te stijgen bij de volgende geautomatiseerde bijstelling over 11 dagen, ligt de moeilijkheid nog steeds op koers.

Sinds juni 2014 was de grootste positieve verschuiving de vorige bijstelling op vrijdag, met 21,5%. Vorige week zei Alex Thorn, hoofd van firmwide research bij crypto merchant bank Galaxy Digital dat de moeilijkheid van Bitcoin om een recordhoogte te bereiken net na de aankondiging van Tesla, een chef-koks kus is.

De dollar herstelt zich

Het bredere macrobeeld kan toch enige inspiratie bieden voor het prijstraject, als we even pauzeren voor crypto-specifieke triggers. De kracht van de Amerikaanse dollar is na een daling eind vorige week, aan het terugkeren. De U.S.-dollar valuta index (DXY) is aan het stuiteren op vertrouwde steun. Voor BTC/USD hebben stijgingen in haar sterkte de neiging om kinderziektes te veroorzaken.

In China zijn de aandelen tegelijkertijd bullish, maar presteren ze middelmatig in Europa en de Verenigde Staten. Het coronavirus voegt zich bij de smeltkroes, met lokale pieken in sommige rechtsgebieden, maar minder in andere gevallen. Echter, het is de inflatie die onder handelaren een sleutelrol speelt. Na de tijd van lockdowns en andere beperkingen creëert een brede wereldwijde opleving problemen voor degenen die deze proberen uit te voeren.

Vooral de Amerikaanse Federal Reserve en andere Centrale Banken. Olivier d’Assier, hoofd APAC toegepast onderzoek van Qontigo, zegt tegen Bloomberg dat het wereldwijde economische herstel in volle gang is. En dat wakkert de inflatievrees aan. Hij voegde eraan toe dat na het ronkende jaar van de beurzen, de honger naar winstnemingen begrijpelijkerwijs zal toenemen.

Nog steeds verslaat Bitcoin zijn laatste bullmarkt

Als het gaat om de bullmarkt voor Bitcoin, is het 2013 of 2017? Er is geen vleugje van bearishness onder de bekendste namen van de sector. De aard van de huidige terugval analyseren en vergelijken met die van de afgelopen jaren, is het enige wat nog moet gebeuren. Met alle Musk drama presteert Bitcoin nog steeds beter dan tijdens zijn 2017 run naar $20.000, merkt stock-to-flow creator PlanB deze week op.

Dit ondanks het feit dat de dip van $ 42.000 officieel Bitcoin’s grootste is deze bull-cyclus en sinds de cross-asset crash van maart 2020. Op maandag tweette PlanB dat de dag aanvoelt als 2017 bull market vooral tijdens de fork war. Hierbij riep hij herinneringen op aan de geboorte van Bitcoin Cash (BCH). PlanB gaf verder aan dat het geen rechte lijn is naar de volgende ATH, maar veel vluchtigheid, meerdere -30% dips. Het advies is hodl, volgens PlanB.

Onder doorgewinterde Bitcoiners is oproepen tot kalmte een belangrijk kenmerk. Stock-to-flow blijft onaangetast door Musk of een andere episode van neerwaartse volatiliteit, zoals Cointelegraph vorige week meldde. Ondertussen onthulde een begeleidende enquête dat een meerderheid van 35.000 respondenten geloven dat BTC/USD dit jaar nog $ 100.000 zal bereiken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.