5 punten om deze week in Bitcoin te bekijken, terwijl de BTC-prijs beren op weg naar $ 40K schade toebrengt

Terwijl een nieuwe week met een knal voor stieren begint nadert Bitcoin (BTC) $ 40.000 op maandag. Zondag mondde een rustig maar zelfverzekerd weekend uit in een dramatische aanloop. BTC/USD naderde hierbij snel de top van zijn handelsbereik van meerdere maanden. Bitcoin lijkt klaar om niveaus te naderen die in enkele weken niet zijn gezien, met gunstige fundamentals en veel geliquideerde beren.

Het is belangrijk om te weten wat de prijsactie zou kunnen beïnvloeden naarmate de week voortduurt. Vijf punten waarmee je rekening moet houden bij het in kaart brengen van BTC-prijsactie in de komende dagen, werden door CoinTelegraph bekeken.

$ 40.000 mikpunt van Bitcoin

Bitcoin heeft in 24 uur een winst van bijna 15% behaald. Daarom is de spotprijsactie natuurlijk het onderwerp op ieders radar op dit moment. Sinds half juni zijn de huidige niveaus er niet meer geweest, en de honger naar bullishness is voelbaar. Toch is de $ 40.000 nog niet omgekeerd naar weerstand. Na de “The ₿ Word” -conferentie van vorige week begon het langzaam.

Bitcoin werd tijdens de conferentie geprezen door onder meer Jack Dorsey en Elon Musk. Echter, een doorbraak was niet meteen duidelijk en de vooruitgang verliep traag. De reden is dat analisten op hun hoede bleven voor een markt waarvan ze dachten dat die nog steeds gemakkelijk zou kunnen instorten tot nieuwe cyclusdieptepunten.

Bitcoin steeg in het geval echter langzaam door de week, bereikte in het weekend $ 34.500 en toonde het vooruitzicht van een hogere run. Met potentiële doelen die binnen het vastgestelde bereik op middellange termijn lagen met $ 42.000 als plafond, werd er wijdverspreid geanticipeerd op een impulsbeweging, onder meer door Michaël van de Poppe, CoinTelegraph-bijdrager.

Zelfs Van de Poppe leek echter verrast te zijn op maandag door de juistheid van de stap hoger en noemde het een verrassing. Hij voorspelde op Twitter dat na zo’n beweging van Bitcoin, altcoins zullen volgen. Hij zei verder dat sommigen in hun BTC-paren het geweldig doen, want Cardano en Ethereum zijn mooi hersteld. Het ziet er supergoed uit voor Van de Poppe.

Een voorzichtigere houding werd aangenomen door collega-handelaar Crypto Ed. Terwijl hij de Elliott Wave-analyse benadrukte, voerde Crypto Ed aan dat zelfs een terugkeer van de bullmarkt niet zonder knelpunten zou zijn. En dat in lijn met zijn eerdere voorspellingen, $ 29.000 dus nog steeds zou kunnen terugkeren na $ 42.000. Maandag redeneerde hij dat het niet betekent dat BTC in 1 rechte lijn omhooggaat.

En dus dat nadat 42k voorbijgestreefd is, correcties, hertests en pullbacks zullen plaatsvinden. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat er nieuwe dieptepunten zullen plaatsvinden zodra 41,5 – 42k is voorbijgestreefd, zei Crypto Ed.

Beurssentiment getemperd door China

De prijsactie lijkt spontaner te zijn want de afnemende relatie van Bitcoin met traditionele markten staat weer in de schijnwerpers. Recentelijk gingen stijgende aandelen gepaard met vlakke of zelfs negatieve prestaties in BTC/USD, maar de afgelopen dagen heeft een omkering hierin plaatsgevonden. Terwijl Bitcoin stijgt, hebben aandelen nu een afwachtende houding door tegenwind uit China.

De eerdere kracht op de markten van de Verenigde Staten is overschaduwd door een hardhandig optreden van Peking. Een analist vertelde maandag aan Bloomberg dat dit, in combinatie met toenemende zorgen over inflatie en het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen van de Centrale Banken, zorgt voor een wankele stemming.

Virginie Maisonneuve, global chief investment officer voor aandelen bij Allianz Global Investors, vertelde aan het tv-netwerk van de publicatie dat de tweede helft van het jaar een situatie is van optimisme of van pessimism. De kracht van de Amerikaanse dollar is ondertussen ook de moeite waard om op korte termijn aandacht aan te besteden, zoals Crypto Ed blijft benadrukken. De USD-valuta-index (DXY) is zich momenteel nog steeds aan het herstellen.

Verwacht wordt dat de DXY-index lokale hoogtepunten rond de 94 zal bereiken voordat hij weer daalt. Deze laatste beweging geeft Bitcoin wat echte ademruimte. Echter, tot die tijd zou DXY uiteindelijk de cryptocurrency-markten onder druk kunnen zetten. Crypto Ed zei donderdag naast een begeleidende grafiek dat BTC daardoor meer vrij zou moeten stuiteren, met de verwachting dat DXY de komende dagen meer zal dalen.

Hij legde uit dat de echte kracht voor crypto terugkeert wanneer DXY sterk daalt, zoals Crypto Ed al een paar keer eerder erover heeft getweet.

Bitcoin brengt maximale pijn voor degenen die short gaan, dus REKT!

Is het altijd goed, omhoog? Als je short gaat op BTC niet. Het “maximale pijn” -scenario zou waarschijnlijk niet eentje zijn van nieuwe verliezen, maar eerder een dramatische ommekeer naar boven toe. Terwijl BTC/USD nog steeds dicht bij $ 30.000 stond, suggereerden commentatoren dit onlangs al. Dat is precies wat er gebeurde.

Want de winst van 15% van de ene op de andere dag eiste een zware tol van de marktdeelnemers die ervan overtuigd waren dat er een crash op komst was. De 24-uurs liquidaties bedroegen maandag in totaal $ 1,1 miljard, het hoogste aantal sinds 18 mei, volgens monitoringbron Bybt. William Clemente III, analist, voegde toe, daarbij verwijzend naar verdere gegevens van analysebedrijf Glassnode, $ 111.000.000 aan shorts geliquideerd in 10 minuten. REKT.

Beren zijn lang niet de eerste keer verrast, omdat de aard van Bitcoin er keer op keer voor heeft gezorgd dat degenen die overdreven negatief zijn, uiteindelijk worden verdreven.

Na twee maanden, moeilijkheidsgraad ingesteld om positief te worden

Deze week gaat een herstel van de Bitcoin-fundamentals onverminderd door. Het herstel is al veel langer aan de gang dan de prijs. Opnieuw nadert de hash-snelheid 100 exahashes per seconde (EH/s). Dit is een positief teken dat gepaard ging met toenemende decentralisatie van de hash-snelheid in het algemeen. Toen de hash-snelheid nog steeds rond lokale dieptepunten van 83 EH/s bleef hangen, waren er de afgelopen week stevige winsten.

De hash-snelheid bereikte 168 EH/s op het hoogtepunt vóór de prijsdaling in mei. Bij de moeilijkheidsgraad van het netwerk, is een soortgelijk verhaal zichtbaar. Bij de volgende aanpassing over vijf dagen zal die naar verwachting met ongeveer 3,7% toenemen, op het moment van schrijven. Vanaf de vlucht van crypto miners van mei en een sterk signaal dat de effecten van de begeleidende omwenteling zijn verzacht, zal het de eerste positieve verandering in moeilijkheidsgraad zijn, als het gebeurt.

Het concept van de “milieuvriendelijkheid” van Bitcoin blijft een belangrijk onderwerp, hoewel dubieus. Grote miners gebruiker hierbij het verhaal om sceptische markten gerust te stellen over de levensduur van Bitcoin. Hernieuwbare en duurzame energie drijft het Bitcoin-netwerk steeds meer aan naarmate miners verhuizen naar geschikte rechtsgebieden, de statistieken spreken voor zich.

Voortgang record “angst”

Zij die vrezen dat de prijsstijgingen een geval van te veel te vroeg kunnen zijn, kunnen gerust zijn met het relatief kalme sentiment dat de prijsstijgingen vergezelde. De verschuiving naar $ 40.000 heeft de algemene marktstemming op basis van ‘angst’ niet veranderd, volgens de Crypto Fear & Greed Index. De Index mat op maandag 26/100, een signaal van angst, in plaats van hebzucht of een “neutrale” atmosfeer.

Dit zou kunnen betekenen dat Bitcoin verder zou kunnen stijgen, zonder dat beleggers zich overdreven hebzuchtig voelen en geneigd zijn om een uitverkoop te veroorzaken. Danny Scott, CEO van Exchange CoinCorner, merkte vorige week op dat de index voor Bitcoin-angst en hebzucht al meer dan 2 maanden onder de 40 is. De langste periode ooit. De prijs staat toch nog steeds op $ 30.000+.

Intussen heerste er ‘extreme angst’ de afgelopen maanden, een eigenschap die recentelijk ook de traditionele markten kenmerkte.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.