5% van de CFO’s van bedrijven zijn van plan Bitcoin te kopen in 2021, blijkt uit onderzoek

5% van de bedrijven is dit jaar van plan in Bitcoin (BTC) als bedrijfsmiddel te investeren is gebleken uit een kleinschalig onderzoek onder financiële executives. Verder dat nog eens 11% aangeeft dat ze dit tegen 2024 zouden kunnen doen. Uit het nieuws dat Tesla 8%, of $ 1,5 miljard van zijn kasreserve, in Bitcoin heeft geïnvesteerd, is het onderzoek van Gartner voortgekomen.

MicroStrategy Inc. heeft ook grote bedragen in het token heeft geïnvesteerd en heeft dinsdag een converteerbare obligatie-aanbieding van $ 600 miljoen aangekondigd. De bedoeling hiervan is om de opbrengst te gebruiken voor het verwerven van extra Bitcoins. Op basis van de branche waarin het bedrijf werkt, toonden de 77 respondenten, waaronder 50 CFO’s en andere leidinggevenden, zeer verschillende meningen.

De meeste aantrekkingskracht op Bitcoin werd getoond vanuit de technologiesector, met geen verschil op basis van de grootte van de organisatie. Hierbij verwachtte 50% van de respondenten uit deze branche de cryptocurrency in de toekomst te houden. Toch lijkt het er ook op dat velen een afwachtende houding aannemen naarmate het landschap zich ontwikkelt.

Want de meerderheid van de ondervraagden, 84%, verklaarde dat hun belangrijkste zorgen over beleggen, te maken hebben met het financiële risico dat voortkomt uit de hoge volatiliteit van Bitcoin. Een van de belangrijkste dingen die ze willen weten, is wat anderen met Bitcoin doen, gaf meer dan 70% aan. Bijna hetzelfde aantal wil over deze kwestie meer horen van toezichthouders.

Om zo bij te dragen aan hun begrip over de inherente risico’s van het aanhouden van het digitale activum. Alexander Bant, hoofd van het onderzoek van Gartner, merkte op dat financiële leiders die de taak hebben de financiële stabiliteit te waarborgen, niet geneigd zijn tot het maken van speculatieve sprongen naar onbekend terrein. Hij voegde toe dat het belangrijk is om te onthouden dat dit een opkomend fenomeen is in de lange tijdlijn van bedrijfsmiddelen.

De risicoaversie van het bestuur (39%), trage acceptatie als een geaccepteerde vorm van betaling of ruil (38%), gebrek aan begrip (30%), cyberrisico’s (25%) en complexe boekhoudkundige behandeling (18%) waren onder meer andere geuite zorgen. Vermeldenswaard is hoe grotere bedrijfsinvesteringen van invloed zouden zijn op Bitcoin. Toch is het moeilijk is om statistisch opvallende resultaten te trekken uit zo’n kleine steekproef.

Bedrijven buiten de financiële en nutssector hadden in de S&P Global ongeveer $ 2 biljoen aan kasreserves, in de tweede helft van 2020. Nu is dit meer dan het dubbele van de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin, en zo is er voldoende geld beschikbaar om naar Bitcoin te stromen. De technologiesector alleen al zou minstens $ 640 miljard kunnen investeren. Toch hebben de meeste bedrijven tot nu toe slechts een klein percentage aan Bitcoin toegewezen.

Eerder deze maand suggereerde investeringsmaatschappij ARK Invest dat als alle S&P 500-bedrijven 1% van hun geld zouden toewijzen aan BTC, de prijs van het digitale activum met ongeveer $ 40.000 zou stijgen. Hierdoor zou de prijs net geen $ 90.000 bedragen. ARK beweert dat Bitcoin met $ 400.000 zal toenemen, als de bedrijfsinvesteringen stijgen tot 10% van de kasreserves.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.