Search
Close this search box.

500 BTC blind Bitcoin-trust wordt opgezet voor India en Afrika door Jack Dorsey en Jay-Z

Jack Dorsey, Twitter-CEO, heeft de oprichting aangekondigd van een blinde Bitcoin (BTC) -ontwikkelingstrust ter waarde van 500 BTC, gelijk aan $ 23,7 miljoen. Hij voert het samen met rapper Jay-Z uit voor teams die aan het project werken in India en Afrika. Op 12 februari onthulde Dorsey de oprichting van de trust. Tegelijkertijd deed hij een oproep voor drie bestuursleden om in eerste instantie toezicht te houden op de blinde trust.

Dorsey tweette dat JAY-Z/@ S_C_ en hij 500 BTC geven aan een nieuwe schenking genaamd ₿trust om #Bitcoin-ontwikkeling te financieren. Dit is in eerste instantie gericht op teams in Afrika en India. Het zal worden opgezet als een blind, onherroepelijk trust, zonder dat hij en Jay-Z richting eraan geven. Dorsey gaf verder in zijn tweet aan dat zij 3 bestuursleden nodig hebben om te starten.

De blinde trust is genaamd ₿Trust. Op het aanmeldingsformulier voor bestuursleden, wordt de missie onthuld, “Maak Bitcoin tot de valuta van het internet”. Het nieuws van India over de vermeende plannen om het gebruik van cryptocurrencies binnen zijn grenzen volledig te verbieden was nauwelijks bekend. Want slechts enkele uren daarna verscheen de tweet van de Twitter-CEO.

Het tweede meest bevolkte land ter wereld zou binnenkort alle crypto-activa kunnen verbieden, volgens een anonieme bron die met Bloomberg sprak. Hierdoor krijgen gebruikers een respijtperiode van 3 tot 6 maanden om hun bezit te liquideren. Jack Dorsey schonk op 10 februari $ 1 miljoen aan de in Washington D.C gevestigde non-profitorganisatie Coin Center. Deze ontving van vermogensbeheerder Grayscale ook een donatie van $ 2 miljoen.

Onlangs heeft Dorsey een Bitcoin full-node opgezet vanuit zijn Macbook, wat Dorsey’s voortdurende verliefdheid op Bitcoin aangeeft. Dit betekent verder dat hij nu een handje heeft bij het verifiëren van de Bitcoin blockchain.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.