Search
Close this search box.

$500 miljoen aan Bitcoin verlaat Coinbase omdat instellingen meer kopen dan miners verkopen

Uit gegevens blijkt dat big money nog steeds het beschikbare Bitcoin op haalt, ondanks bearish signalen op korte termijn. 

Op 24 december zag Bitcoin (BTC) een nieuwe afwijzing van $24.000 van de ene op de andere dag, maar het wordt aangetoond door gegevens dat de honger naar grote buy-ins alleen maar toeneemt.

Zoals vastgelegd door on-chain analysehulpmiddel CryptoQuant, zag de instellingsgerichte exchange Coinbase Pro deze week alleen al twee grote opnames van meer dan 12.000 BTC ($ 278 miljoen).

De uitstroom van Coinbase bedraagt meer dan $550 miljoen

Enkele grote uitstroompieken suggereren, hoewel niet bewezen, dat een koper een grote hoeveelheid BTC heeft gekocht en dat de opbrengst wordt verplaatst naar een enkele opslagportefeuille, zoals CoinTelegraph meldde.

Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, voegde toe:

“Een paar uur geleden is er weer een grote uitstroom van Coinbase”

“Institutionele investeerders kopen $ BTC.”

Miners hebben in November iets minder dan 28.000 BTC aan blokbeloningen ontgrendeld – nauwelijks meer dan het totaal van de twee Coinbase Pro-transacties. Deze geïmpliceerde aanbodschaarste vormt een centraal argument voor aanhoudende opwaartse prijsactie.

Grayscale leidt instellingen die strijden voor BTC supply

De onderliggende wens om het Bitcoin-aanbod op $23.000 op te zuigen, staat in contrast met externe factoren die het marktsentiment beïnvloeden, met name rond Ripple’s Amerikaanse rechtszaak en verschuivende verwachtingen over de Mt. Gox rehabilitatieprocedure.

Bezorgdheid dat Ripple’s bijbehorende altcoin XRP bijna onhandelbaar zou kunnen worden dankzij juridische stappen, leek de afgelopen 24 uur een aanzienlijke volatiliteit in Bitcoin te veroorzaken.

De markt wacht tegelijkertijd op de distributie van fondsen aan Mt. De schuldeisers van Gox, die na een onderbreking van zes jaar misschien heel graag een deel of al hun BTC-tegen 2020-prijzen willen verkopen, wat leidt tot $3,2 miljard aan extra verkoopdruk.

Het blijft echter duidelijk dat instellingen optimistisch zijn over Bitcoin als geheel afgezien van deze factoren, met nieuwe toezeggingen die bijna constant naar boven komen.

Grayscale, investerings gigant, beheert nu $16,4 miljard aan activa, waaraan $500 miljoen in één dag werd toegevoegd, bevestigen de laatste gegevens van woensdag.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.