Citibank-analist voorspelt schijnbaar 318.000 dollar Bitcoin-prijs voor 2021

Hoe onwaarschijnlijk dit ook lijkt, het zou de “zwakste” grote rally tot dusver vertegenwoordigen, met een stijging van 102 keer van laag naar hoog.

 

Een recente technische analyse van Bitcoin (BTC), naar verluidt opgesteld door CitiFX voor zijn institutionele klanten, duidt op een potentieel hoogtepunt van 318.000 dollar ergens in december 2021.

 

In een vermeend briefje aan klanten, gezien door Twitter-commentator Alex op 14 november, kijkt Tom Fitzpatrick, algemeen directeur van Citibank, naar de lange termijn trend van de Bitcoin-prijs, gekenmerkt door ‘ondenkbare rally’s gevolgd door pijnlijke correcties’.

 

Met name de drie belangrijkste optimistische periodes van BTC zijn tot dusver in lengte toegenomen. Aanvankelijk was er een looptijd van 10 maanden van 2010–2011, gevolgd door een looptijd van twee jaar van 2011–2013 en tenslotte een looptijd van drie jaar voor 2015–2017.

 

Omgekeerd stelt Fitzpatrick dat de correctieperiode na de laatste twee bull-runs stabiel is gebleven rond de 12 maanden.

 

Dit plaatst ons volgens de analyse midden in een bull-run die begin 2019 begon en mogelijk vier jaar zal duren tot eind 2022.

 

Men zou kunnen stellen dat een dergelijke uitgebreide bull-run tot nog hogere niveaus zou leiden, en het in kaart brengen van “wat lijkt op een zeer goed gedefinieerd kanaal” over de afgelopen zeven jaar geeft Fitzpatrick zijn voorspelling van een Bitcoin-prijs van 318.000 dollar in december 2021.

 

Hoewel hij toegeeft dat dit cijfer hoogst onwaarschijnlijk lijkt, wijst hij erop dat dit “slechts een lage tot hoge rally van 102 keer zou zijn (de zwakste tot dusver in procenten uitgedrukt) op een punt waar de argumenten voor Bitcoin wel eens zouden kunnen zijn op hun meest overtuigende ooit. ”

 

Deze argumenten omvatten een wijziging in het monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve die plaatsvond toen de pandemie toesloeg. Dit werd gekenmerkt door een enorme en aanhoudende toename van de productie van nieuw geld, met minder intentie om dit te beperken zodra de economie en de werkgelegenheid weer aantrekken.

 

CoinTelegraph heeft contact opgenomen met Citibank voor verder commentaar op het rapport, maar heeft op het moment van publicatie geen reactie ontvangen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo