$ 70 miljoen in Series B-financiering van grote Wall Street-investeerders binnengehaald door Bitwise

Een vier jaar oud bedrijf voor crypto-activabeheer, Bitwise, heeft een Series B-financieringsronde afgesloten. Hiermee is $ 70 miljoen aan vers kapitaal opgehaald bij investeerders. Grote Wall Street-figuren zoals miljardair-investeerder en Bitcoin (BTC)-voorstander Stanley Druckenmiller en David McCormick, CEO van vermogensbeheergigant Bridgewater Associates, hebben deelgenomen aan de financiering. Zo stelt een rapport van CNBC op dinsdag.

Hunter Horsley CNBC Bitwise CEO, citeerde in een reactie op de geweldige cast van investeerders. Hierin stond dat het bedrijf graag grote Wall Street- en crypto-financiers wilde aantrekken. Naar verluidt zal Bitwise de nieuw ingezamelde fondsen gebruiken om zijn balans te versterken en de omvang van zijn team te verdubbelen. De activa onder beheer van Bitwise overschreden in februari 2021 de grens van $ 1 miljard, zoals eerder gemeld door Cointelegraph.

Kort nadat de AUM slechts een maand eerder boven $ 500 miljoen steeg, werd de mijlpaal gevestigd. Toen Bitcoin vóór de huidige prijsdaling naar een nieuwe recordhoogte van meer dan $ 64.000 racete, viel de groei van de activabasis van het bedrijf samen met een bullish razernij in de cryptomarkt. De AUM voor het Bitwise 10 Crypto Index Fund is op het moment van schrijven gedaald tot $ 796 miljoen te midden van de neergang van de cryptocurrency-markt.

De focus van het bedrijf ligt meer op de lange termijn en is het onaangedaan door perioden van neerwaartse trend, volgens Horsley. Hij stelt bovendien dat zij de langetermijnbelegger dienen om na te denken of dit de komende vijf tot tien jaar een rol gaat spelen in hoe zij hun portefeuille benaderen en een theorie vormen erover. Matt Hougan, chief investment officer van Bitwise, sprak ook soortgelijke gevoelens aan in een eerder gesprek met Cointelegraph.

Door in Bitcoin te investeren, doen institutionele beleggers een generatieweddenschap en deze beleggers maken zich geen zorgen over een paar weken volatiliteit, betoogde Hougan destijds. Een recent onderzoek onder 100 financiële functionarissen bij grote hedgefondsen over de hele wereld uitgevoerd door Intertrust heeft inderdaad aanzienlijke interesse getoond in crypto-investeringen.

Maar liefst 10,6% van de hedgefondsen in de Verenigde Staten zal binnen de komende vijf jaar crypto-activa aanhouden, volgens het onderzoek.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.