Search
Close this search box.

73% van miljonairs bezitten of willen investeren in crypto volgens survey

Uit een survey waaraan 700 high-net-worth, of HNWs, individuen meededen, kwam uit de bus dat bijna 75% van de miljonairs die hadden gereageerd, of al bezitter zijn van crypto. Of willen voor het einde van 2022 investeren in cryptovaluta.

Deze survey werd uitgevoerd door deVere Group, financiële adviesorganisatie. De survey onthulde dat 73% van deelnemers optimistisch zijn over cryptovaluta. Een stijging van 68% vergeleken met 2019. De participanten bestonden uit individuen die meer dan 1 miljoen Britse ponden bezitten, wat ongeveer neerkomt op $ 1,32 miljoen. De individuen werden geselecteerd uit verschillende regio’s overal op de wereld.

Inclusief uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Australië en Latijns-Amerika. Oprichter en CEO van deVere Group, Nigel Green, merkte op uit de survey dat Bitcoin opnieuw een van de best presterende activa is dit jaar. Met een stijging van 125% vanaf het begin van dit jaar.

Green zei dat zoals de survey aangeeft dat de indrukwekkende prestatie van Bitcoin de aandacht van rijke investeerders trok. Steeds vaker begrijpt deze groep dat digitale valuta de toekomst is van geld. Uiteraard willen zij niet achterblijven, ging Green verder. Hij merkte op dat onder de deelnemers die keken naar Bitcoin, enkele Wall Street-banken vielen.

Hij schreef hun optimisme toe aan de acceptatie door grote bedrijven als PayPal en Square. Green zei verder dat zeker vele van de HNWs die meededen aan de survey, hebben gezien dat een grote drijfveer voor de prijsstijging, de groeiende interesse is vanuit organisaties die beleggen. En die profiteren van het hoge rendement dat de digitale activaklasse hen nu biedt.

Zelfs voormalige Bitcoin sceptici op Wall Street tonen nu een positief gevoel naar digitale valuta toe. Voorzitter en CEO van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, zei dat tijdens een recent New York Times conferentie dat hij gelooft in blockchain technologie. En ook in goed gedekte, goed gereguleerde cryptovaluta. Dimon haalde in 2017 de krantenkoppen toen hij verwees naar Bitcoin als frauduleus, ondanks dat JPMorgan vanaf toen al digitale valuta had omarmd.

Hedge fund manager miljardair, Ray Dalio, heeft nog steeds veel twijfels over Bitcoin, maar twijfelde dinsdag zelf aan zijn eigen twijfels. Hij tweette dat hij misschien iets mist over Bitcoin dus wil hij wel gecorrigeerd worden erover. Dalio stelde voor dat Bitcoin ineen zal storten als opslag middel voor waarde. Bovendien zouden regeringen het verbieden en het gebruik ervan als gevaarlijk bestempelen.

De onthulling van de survey van miljonairs werd gedaan op dezelfde dag dat de totale marktkapitalisatie van Bitcoin een nieuw recordhoogte vestigde van $ 336 miljard. De prijs steeg tot boven $ 18.000 en nog net onder het hoogtepunt van $ 19.763 bereikt in december 2017.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.