75% van in omloop zijnde BTC is voor minder dan $ 10.800 voor het laatst van eigenaar veranderd

Ongeveer driekwart van de circulerende Bitcoin bewoog voor het laatst op de blockchain toen de prijzen lager waren dan $ 10.800. Onderzoek van Glassnode, leverancier van on-chain analytics, heeft dit uitgewezen. Dit suggereert dat de meeste marktdeelnemers langdurig houders zijn. 25,43% van de in omloop zijnde BTC werd voor het laatst verhandeld tussen de prijzen van $ 10.800 en $ 58.800.

Dit bleek uit het ‘Week on Chain’-rapport van 29 maart van Glassnode. De gegevens beweren dat een op de vier circulerende BTC voor het laatst van eigenaar is veranderd tijdens Q2 2020 of Q1 2021. Hierbij werd Bitcoin slechts zes maanden geleden voor $ 10.800 verhandeld. Het rapport merkt op dat het aantal Bitcoin-bulls op de lange termijn blijft toenemen.

Hierbij worden veel munten nu door Glassnode geclassificeerd als long-term holdings, of LTH. Coins die niet on-chain zijn bewogen voor minstens 155 dagen en die vanaf het begin van de huidige marktcyclus inactief zijn gebleven. Het aantal munten dat wordt geclassificeerd als het aangaan van “illiquide voorraad”, is als gevolg hiervan sterk gestegen in 2021.

De statistiek, Illiquid Supply Change, heeft aangetoond dat de verandering van 30 dagen in het aanbod zich verplaatst van een vloeibare of gemakkelijk verhandelde staat naar een illiquide staat. Dit vertegenwoordigt HODLed-coins. Gedurende deze bullmarkt werden de accumulatiepercentages van meer dan 130.000 BTC per maand consistent gehandhaafd, merkte het rapport op.

De Coin Days Destroyed-statistiek van Glassnode, of CDD, wijst ook op een toenemende hodling onder lange termijn beleggers. Hierbij beweert CDD dat doorgewinterde investeerders opnieuw winsten realiseren tegen een tarief vergelijkbaar met 2020, na een sterke stijging van de winstneming tussen november en januari. Glassnode zei dat de belangrijkste boodschap die hieruit naar voren gekomen is, is dat investeerders en handelaren gedurende deze bullmarkt in BTC zijn blijven kopen.

Een andere statistiek van Bitcoin, Hodlwave, vertoont een piek in zowel lange termijn circulatie als korte termijn circulatie te midden van de huidige marktomstandigheden. Deze statistiek splitst het aanbod van Bitcoin visueel op, op basis van wanneer de coins voor het laatst in de keten zijn verplaatst.

Twee derde van de voorraad van Bitcoin is in de afgelopen zes maanden van eigenaar veranderd, volgens Hodlwaves statistiek van Unchained Capital. Hiervan is ongeveer de helft voor het laatst in januari of februari verplaatst. Tijdens de afgelopen zeven dagen was ongeveer 5% van het aanbod van BTC actief. Volgens CoinGecko handelde Bitcoin op het moment van publicatie de afgelopen 24 uur met 4% omhoog tegen $ 57.500.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.