85% Dogecoin-rally toont Wall Street Bets zijn nog niet klaar met DOGE

Dogecoin steeg met meer dan 85%, wat suggereert dat de crypto vleugel van Wall Street Bet misschien heeft besloten dat ze nog niet klaar waren met DOGE.

Na in de spotlight te komen te staan ​​dankzij een pump van 980% op 28 januari, kwam Dogecoin (DOGE) voor het eerst sinds 2015 kort in de top 10 van de ranglijst op basis van marktkapitalisatie. Toen de enorme pump aan momentum verloor en handelaren snel winst namen, leek het erop dat investeerders zouden voorbij de op meme gebaseerde cryptocurrency gaan en iets anders vinden om in te investeren.

De pump begon aanvankelijk toen exchanges detailhandelaren beletten meer GameStop en AMC aandelen te kopen op 28 januari. Gevoed door de Reddit-discussiegroep r/Wallstreetbets, richtte het leger van investeerders hun aandacht op zilver en een selectie van ‘goedkope’ crypto currenceis.

Op 28 januari vroeg Twitter gebruiker “WSB Chairman”:

“Heeft Doge ooit een dollar verdiend?”  aan zijn 750.000 volgers. Dat was genoeg om de monsterrally op gang te brengen, ondanks dat Dogecoin sinds 2015 geen protocolupgrades of ontwikkelingen heeft gehad.

De retracement van 68% die volgde op de piek van $0,087 leek op de scherpe daling van Bitcoin (BTC) na de crash van december 2017, behalve deze keer, in plaats van 50 dagen, duurde het slechts 24 uur.

Meerdere influencers en streamers op sociale media uitten hun onvrede over het kopen van de top, een indicatie dat de tijdelijke speculatieve razernij voorbij was. Nadat DOGE het grootste deel van 30 januari en 31 januari schommelde rond de $0,03, slaagde DOGE erin om nog eens 80% pump te produceren in minder dan drie uur.

Het is bijna onmogelijk om de exacte trigger voor die evenementen te vinden, omdat er meerdere sociale netwerken zijn, waaronder privé Telegram-groepen en handelssignaal-apps.

Reddit’s r/SatoshiStreetBets heeft momenteel 213.000 actieve gebruikers en na de uitbraak van DOGE klom een ​​memepost van gebruiker Woke_AF_Populist snel naar de meest upvoted lijst.

Er lijkt eindeloze steun te zijn van de Dogecoin-fanbase, waaronder Tesla’s CEO en oprichter Elon Musk. Het ontbreken van een concreet use-case voor de mememunt roept zeker de vraag op of leden van r/WallStreetBets zullen springen van traditionele markten en de over het algemeen ongereguleerde ethos van de cryptocurrency-sector zullen omarmen.

Ongeacht de uitkomst wordt het meten van sociale activiteit vanaf nu een norm in plaats van een alternatieve indicator.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.