93% van de marktkapitalisatie van stablecoin wordt vertegenwoordigd door USDT, USDC en BUSD

Uit onderzoek van Glassnode, leverancier van on-chain analytics, is gebleken dat de top drie stablecoins meer dan 90% van de totale marktkapitalisatie van de sector vertegenwoordigen. Het “The Week On-chain” -rapport van Glassnode van dinsdag toonde aan dat de top drie stablecoins, Tether (USDT), USD Coin (USDC) en Binance USD (BUSD), de afgelopen zes maanden een opvallende groei hebben doorgemaakt.

Samen hebben deze een gecombineerde kapitalisatie van meer dan $ 60 miljard, gelijk aan 92,75% van de stablecoin-markt. Zes maanden geleden was daarentegen de gecombineerde stablecoin-kapitalisatie voor die drie minder dan een derde van het huidige niveau van $ 19,2 miljard. Stablecoins waren vorig jaar rond deze tijd samen slechts $ 7 miljard waard.

De groei van stablecoins werd vergeleken met de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) bij de analyse. Hierbij werd een duidelijke correlatie tussen de twee geïdentificeerd. Ook bleek uit het rapport dat, ondanks de zijwaartse trend van BTC, het aanbod van USDT de afgelopen weken is blijven stijgen. Tegelijkertijd is de groei voor USDC en BUSD vertraagd.

Historische dieptepunten zijn voor de Stablecoin Supply Ratio (SSR) -metriek door het rapport vermeld. Deze metriek meet de marktkapitalisatie van Bitcoin vergeleken met het totale aanbod van stablecoin om de wereldwijde ‘koopkracht’ van de stablecoin-sector te schatten. Het aanbod van stablecoins kan een groter deel van BTC kopen om de prijzen op te drijven, wanneer de BTC-prijzen laag zijn.

Naarmate de prijzen stijgen kunnen andersom de beschikbare stablecoins minder kopen, wat de invloed op de prijzen vermindert. Glassnode concludeerde dat de groei van stablecoin-voorraden in 2020-21 de SSR-metriek op historische dieptepunten heeft gehouden. Dit duidt op een relatief hoge koopkracht van digitale native dollars. De vraag naar digitale dollars lijkt met de vraag naar Bitcoin en cryptocurrencies als geheel, gelijke tred te houden, aldus Glassnode.

Sinds begin 2021 is de marktkapitalisatie van Tether verdubbeld en staat momenteel op een recordhoogte van $ 45,6 miljard, volgens het transparantierapport van Tether. Vrijdag meldde de website van Circle een recordhoogte van $ 11,5 miljard in USDC, terwijl GoinGecko dinsdag het aanbod van BUSD schatte op $ 5,1 miljard. Jeremy Allaire, Circle CEO, voorspelde op woensdag dat zijn USDC stablecoin binnenkort PayPal zou overtreffen door de vereffeningswaarde.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.