Een Cloud gebaseerd slim contractplatform, SIMBA Chain, heeft de opdracht gekregen om de toeleveringsketen van het Amerikaanse leger te vernieuwen. Nadat het Amerikaanse leger een subsidie ontving van $ 1,5 miljoen van het Amerikaanse Office of Navy Research. Om vraagdetectie voor kritieke onderdelen van militaire wapens mogelijk te maken, zal het project verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een op blockchain gebaseerde oplossing.
Vraagdetectie is een voorspellingstechniek die wordt gebruikt in de logistiek van de toeleveringsketen. En verwerkt die informatie in realtime om de vraag van tevoren nauwkeurig te voorspellen. Naar verluidt zal het werk zich concentreren op het construeren van een use-case gericht op de Boeing F/A-18 Hornet. Dit is een gevechtsvliegtuig waarvan de eerste variant in de jaren tachtig werd geïntroduceerd.
Dit vliegtuig vormt trouwens nog steeds de ruggengraat van de Amerikaanse marine. Op 6 januari begon SIMBA Chain met de werkzaamheden op een marinevliegkamp in Jacksonville, Florida. Daar zal het samenwerken met het Naval Enterprise Sustainment Technology Team (NESTT). Steve McKee, Projectleider voor NESTT, zei dat het Small Business Innovation Research (SBIR) -programma van de marine in 2020 $ 30 miljoen heeft gekregen.
Het doel hiervan is om technologische innovaties te ontwikkelen die de militaire paraatheid verbeteren. Hij gaf aan dat in 2020 het SBIR-programma van het Department of the Navy meer dan $ 30 miljoen heeft toegewezen om innovaties vooruit te helpen om de paraatheid te verbeteren. Hij zei verder dat dit blockchain-project met SIMBA Chain de rol van technologie toont bij het revitaliseren van niet alleen hun militaire faciliteiten.
Maar ook hun systemen. Proefprojecten zoals deze met het Fleet Readiness Center in Jacksonville stimuleren zowel innovatie als uiteindelijk positieve resultaten, zei McKee. Joel Neidig, SIMBA Chain CEO, zei dat blockchain de taak had om de ruggengraat te vormen van een effectieve militaire toeleveringsketen. Dankzij de onomkeerbaarheid van transacties, het fraudebestendige karakter en het vermogen om nauwkeurig te worden gecontroleerd.
Neidig zei dat blockchain zeer geschikt is om complexe pijnpunten in de toeleveringsketen op te lossen. Omdat blockchain een gedecentraliseerd mechanisme mogelijk maakt voor het registreren van niet-verwerpelijke transacties. Zo zijn gegevens zowel onveranderlijk als controleerbaar en ten slotte, eenmaal geschreven fraudebestendig, gaf Neidig aan.
Indiana Technology and Manufacturing Companies en de University of Notre Dame hebben in 2017 SIMBA Chain ontwikkeld. Het was het resultaat van een onderzoekssubsidie toegekend door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Het project heeft vanaf toen meerdere contracten opgeleverd voor DARPA, het Amerikaanse ministerie van Energie en het Amerikaanse ministerie van Defensie.
SIMBA Chain won in oktober 2020 de eerste prijs in een oorlogsspelscenario dat werd georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Defensie. Voor de implementatie van een veilig, blockchain-gebaseerd communicatienetwerk nam SIMBA $ 100.000 mee naar huis. En versloeg hiermee de concurrenten van Boeing.