Società Italiana degli Autori ed Editori, SIAE, het Italiaanse bureau voor het verzamelen van auteursrechten heeft meer dan vier miljoen NFT’s op de Algorand-blockchain geslagen. Dit om de rechten van meer dan 95.000 auteurs digitaal te vertegenwoordigen. In 2019 begon het partnerschap tussen SIAE en Algorand, waarbij SIAE ernaar streefde zijn volledige copyrightdatabase te digitaliseren om het beheer van de metadata te helpen decentraliseren.
Auteursrechteigenaren, zoals auteurs en uitgevers, zullen uiteindelijk royalty-streams naar hun werk geboden worden met NFT’s. Het systeem kan het beheer rechtstreeks overdragen aan de houders van rechten door de tokenisatie van de artikelen en gepubliceerde werken. De houders kunnen daarna de metadata met betrekking tot hun rechten rechtstreeks beheren, volgens Gaetano Blandini, de algemeen directeur van SIAE.
Blandini gaf aan dat blockchain-technologie, met het ontwerp ervan, absoluut een interessant onderdeel is om verder te verkennen, door transparantie en efficiëntie van de functies. Deze zijn fundamenteel voor degenen die, het salaris van het harde werk van anderen beheren, net als de SIAE.
Chainlink voor bewustzijn over kanker
Om het bewustzijn en geld voor borstkanker te vergroten zal Chainlink’s VRF, of Variable Random Function, een sleutelrol spelen in een nieuw conceptueel NFT-kunstexperiment, Project Mahin. 60 unieke NFT’s zullen met het project vrijgeven worden die borsten vertegenwoordigen. Hiervan zou elk ongelukkig genoeg kunnen zijn om gediagnosticeerd te worden met borstkanker. Willekeurig zal de VRF een op de acht van de NFT’s kanker toewijzen.
Dit komt overeen met dezelfde kans voor vrouwen die de invasieve kanker in hun leven kunnen ontwikkelen. Op dat moment worden die illustraties permanent bijgewerkt om een status na de operatie weer te geven. Bovendien zullen de royalty’s voor secundaire verkoop van de NFT toenemen tot 15%. Kunstenaar Armaghan Fatemi heeft het project gemaakt en opgedragen aan haar moeder en alle andere vrouwen die nu kampen met borstkanker.
Fatemi gaf aan dat ze het project hebben opgezet om het bewustzijn over borstkanker te vergroten. Verder zijn zij verheugd om alle royalty’s af te staan aan Breast Cancer Now UK.
De eerste New York Times NFT
Er is een artikel geschreven door een journalist van de New York Times waarin hij NFT’s uitlegt. Hij heeft daarna de allereerste NFT op basis van een artikel in de New York Times geproduceerd, en op de veiling aangeboden. Kevin Roose, NYT-Tech columnist, tweette in een uitlegthread waarom een journalist ook niet kan deelnemen aan de NFT-partij?”. Op de marktplaats van de Stichting wordt De NFT ter veiling aangeboden met een huidig bod van 7 ETH.
Op het moment van schrijven zijn er nog 13 uren te gaan, waarbij het item biedingen heeft ontvangen van een tiental verschillende mensen. Mensen zoals de communicatiedirecteur van Neeraj Agrawal, Coin Center en muziekproducent RAC. Het volgt op de sluiting van een veiling van drie Time Magazine-covers op Superrare, de NFT-marktplaats.
Zojuist is iedere cover verkocht voor tussen 70 en 88 ETH met een vierde NFT, van de drie covers samen, die voor 35 ETH wordt verkocht. Van degenen binnen de gebruikelijke media, zoals Jim Cramer, de oprichter van The Street, kregen de vermeldingen veel aandacht.
NFT geveild door kunstenaar achter Obama ‘Hope’ poster
De kunstenaar, Shepard Fairey, achter de campagneposter ‘Hope’ van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama, verkoopt een NFT genaamd ‘Obey Ideal Power’. Op 29 maart om 13.00 uur EDT gaat de verkoop live op Superrare. Het plan van Fairey is om deze en andere kunstvormen te gebruiken om bewustwording te creëren voor de belangrijke politieke en sociale kwesties van onze tijd.
Macht is niet alleen maar slecht, omdat het ook kan worden gebruikt om mensen te helpen, te verheffen en te onderdrukken, beweert hij. Er is een samenwerking tussen SuperRare en een bedrijf genaamd Verisart, waarvan de verkoop deel uitmaakt. Verisart levert eigendomscertificaten op voor blockchain gebaseerde activa.