Of je nu belegt in cryptocurrency in de vorm van CFD’s of gewoon interesse hebt in digitale valuta, het valt niet te ontkennen dat 2020 een doorbraakjaar was voor crypto’s toen de wereld een verschuiving begon te maken naar de adoptie van digitale valuta’s en de acceptatie van gedecentraliseerde financiering. En nu het tweede kwartaal in volle gang is, hebben we al veel gezien uit de cryptowereld, waaronder de beursgang van Coinbase, de grootste beurs voor digitale valuta in de VS.
In 2020 raakten we gewend aan het feit dat Bitcoin nieuwe hoogtepunten bereikte. Met bedrijven als Tesla die Bitcoin als betaling accepteren, samen met Visa en PayPal die Bitcoin aan hun aanbod toevoegen, kreeg de koning van de crypto die bijnaam niet voor niets. Maar laten we Ethereum niet vergeten. Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency en beschikt over een unieke technologie die hem heel anders maakt dan Bitcoin. Ethereum heeft namelijk, naast vele andere functies, een netwerk dat ontwikkelaars kunnen gebruiken om hun eigen crypto te creëren. Dan is er ook nog Ripple, dat, hoewel het niet zo bekend is, er toch in slaagt veel krantenkoppen te halen.
Laten we, met dat in ons achterhoofd, eens kijken hoe drie van de meest populaire cryptocurrencies tot nu toe overeenkomen in 2021.
Ethereum schiet omhoog
Ether, de cryptocurrency die het Ethereum-platform aandrijft, is door de enorme grens van $3.000 heen gebroken, wat een winst van 3% betekende voor de op één na grootste crypto. Dit betekent dat Ethereum de prestaties van Bitcoin voorbij is gestreefd, waarbij Ether dit jaar tot nu toe met een ongekende 325% is gestegen, vergeleken met de 95% van Bitcoin. Volgens analisten begon de rally als gevolg van de toename van institutionele investeringen in cryptocurrencies, met name in Bitcoin, de rally zette zich daarna voort, dankzij Ethereum’s geavanceerde ‘decentralized finance’ (De-Fi) technologie en de wereldwijd groeiende interesse daarin. Naar verluidt zal de European Investment Bank een digitale obligatie uitgeven op de Ethereum-blockchain, wat de positie van Ethereum op de markten en in de wereld in het algemeen verder zou kunnen versterken. De waarde van Ethereum is nu volgens CoinMarketCap. een opmerkelijke $367 miljard, en Ether en Bitcoin zijn samen goed voor meer dan tweederde van de hele cryptomarkt wereldwijd. Ether is uitgegroeid tot een crypto om rekening mee te houden, en de release van Ethereum 2.0 zou ervoor kunnen zorgen dat de crypto van het platform nog meer aandacht krijgt. Ethereum zal echter op de top van zijn spel moeten blijven in de De-Fi en NFT (non-fungible token) ruimte, omdat nieuwkomers Cardano en Polkadot in de lift zitten, en snel op zijn hielen zouden kunnen zitten.
Bitcoin zit in een achtbaan
De prijs van de koning van de crypto daalde in april onder de 50.000 dollar, de laagste prijs sinds maart. Dit kwam nadat de Amerikaanse president Joe Biden een verhoging van de vermogensbelasting voorstelde, wat leidde tot een dip op de aandelenmarkten. Recentelijk steeg Bitcoin echter met 10% om op een koers van $54.338 te komen, waarmee het zijn eerdere dieptepunten goedmaakte en liet zien dat de wereldwijde cryptoleider snel kan terugkaatsen. Dit was de grootste intraday prijsstijging die de crypto heeft meegemaakt sinds begin februari. De stijging viel samen met een tweet van Elon Musk, die volgens sommigen van invloed kan zijn geweest op de prijzen. Tesla had in het eerste kwartaal $1,2 miljard geïnvesteerd in Bitcoin, en kondigde onlangs aan dat toen ze het verkochten ze daarmee $101 miljoen hebben verdiend. Bitcoin heeft een immense hoeveelheid institutionele investeringen gehad en toevoegingen in de mainstream van financiële bedrijven zoals Visa. Volgens CoinDesk bereidt zelfs JP Morgan zich voor om haar private wealth klanten een actief beheerd Bitcoin fonds aan te bieden. De toekomst blijft interessant voor Bitcoin, en degenen die beleggen in cryptocurrency in de vorm van CFD’s zouden de laatste ontwikkelingen goed in de gaten moeten houden om te zien waar de Bitcoin-prijzen nu heen zullen gaan.
Ripple versus SEC
Sinds vorig jaar is Ripple verwikkeld in een juridische strijd met de US Security and Exchange Commission en Brad Garlinghouse CEO van Ripple zei: “De SEC heeft gezegd… dat de XRP een waardepapier is. En dus zijn we nu verwikkeld in een gerechtelijke discussie. Tot nu toe heb ik een goed gevoel over hoe dat is gegaan, maar het is zeker frustrerend.” Als het gaat om Ripple’s XRP cryptocurrency, hebben de juridische kwesties tot nu toe dit jaar geleid tot een op-en-neer gaande performance. Eind april sprong Ripple’s XRP echter met 59,28% omhoog, en ’s werelds op drie na grootste cryptocurrency had ook een stijging van 11,29% in marktkapitalisatie. Hoewel de grotere cryptocurrency-gemeenschap sceptisch was over de worsteling van het bedrijf met de SEC, suggereert deze laatste prijsstijging dat het vertrouwen van beleggers in de crypto misschien terugkeert. Zal Ripple net zo populair worden als Bitcoin en Ethereum, of zal het slechts een kleine opleving zijn in cryptocurrency populariteit? De tijd zal het leren.
Meebewegen op de crypto golf
De ene dag stijgt het, de volgende dag kan het dalen – dat is dé volatiliteit die crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum heeft gekenmerkt vanaf het allereerste begin, dit betekent dat als je belegt in deze instrumenten in de vorm van CFD’s of Contracts for Difference je te maken kunt krijgen met zowel kansen als risico’s. Met CFD’s kunt u beleggen in de prijsbewegingen in beide richtingen – zowel stijgingen als dalingen – van topcryptos zoals Ethereum en Bitcoin, zonder dat u de onderliggende waarde hoeft te kopen (in dit geval een echte crypto). In wezen handel je op volatiliteit, dus als je verwacht dat de prijs zal stijgen, open je een ‘Koop’ positie of ga je ‘ Long’, terwijl als je verwacht dat de prijs zal dalen, je een ‘Verkoop’ of een ‘Short’ positie opent.
Voordat u gaat investeren in cryptocurrencies in de vorm van CFD’s, is het verstandig om u in te lezen en een gerenommeerde broker te vinden. Vestle is een gereguleerde Europese broker die honderden CFD-instrumenten aanbiedt, waaronder de cryptocurrencies die al eerder in dit artikel zijn benoemd, maar ook grondstoffen, indexen, aandelen van de huidige topbedrijven, ETF’s en valuta’s. Vestle heeft al jaren diepgaande marktervaring en legt de focus op het verbeteren van de kennis van beleggers met een verscheidenheid aan educatief materiaal, waaronder handelsgidsen voor beleggers van alle niveaus, videolessen, en 1-op-1 trainingssessies met een live trading coach die u kan helpen uw vaardigheden in uw eigen tempo te ontwikkelen. Zorg ervoor dat u de social media pagina van Vestle volgt zodat u niets mist! Er is een grote hoeveelheid informatie beschikbaar op de social media pagina, denk hierbij aan markt alerts en leuke weetjes over de financiële wereld. Volg Vestle nu op Facebook en Twitter en blijf altijd op de hoogte.
Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71.95 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html