Ooit was China de thuisbasis van ongeveer 65% van de totale Bitcoin (BTC) mijnbouw-hashkracht. Het land heeft verschillende mijnwerkers in China weggestuurd. Mijnwerkers zijn gedwongen hun activiteiten stop te zetten door de betekenis van het Bitcoin-mijnverbod van het land. Sommige vestigingen hebben al hardware naar het buitenland verplaatst.
Vice-president van cryptomining adviesbureau Foundry, Kevin Zhang, zei via Tweets op woensdag dat de stemming onder Chinese mijnwerkers zuur is geworden. En Zhang voegde eraan toe dat het sentiment duidelijk nogal somber is en het einde is de realiteit voor crypto mining in China. Sinds de Bitmain-conferentie zijn sommige mijnbouwvrienden in Sichuan blijven hangen om hun verdriet weg te drinken.
Nu zijn ze zelfs niet meer in de stemming om te drinken, volgens Zhang. China’s Bitcoin-verbod heeft ertoe geleid dat ongeveer 70% van de mijnbouwcapaciteit van het land is stopgezet, beweerde Zhang. En tegen eind juni zal bijna 90% offline zijn gegaan, zei Zhang.
Elektriciteitscentrales hebben in bepaalde gebieden in de provincie Sichuan ontruimingsbewijzen gestuurd naar Bitcoin-mijnwerkers. Daarom gaat het verbod voor sommige mijnwerkers verder dan het afsluiten van operaties. Naar verluidt hebben getroffen miners niet meer dan veertien dagen om al hun operationele infrastructuren te verwijderen, inclusief racks en containers.
Enkele grote Bitcoin-mijnwerkers zijn al begonnen met het opzetten van een business in andere landen, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Naar verluidt verhuist BTC.com naar Kazachstan. Het is de vijfde grootste Bitcoin-mijnpool op basis van hash-snelheidsdistributie. Francis Suarez, de burgemeester van Miami, stuurde eerder in juni een open uitnodiging aan Chinese mijnwerkers.
Hierbij bood Suarez de goedkope kernenergie en gunstige regelgeving van de stad als stimulansen. Zhang voerde echter aan dat de migratie naar het buitenland voor Chinese mijnwerkers allesbehalve naadloos zou kunnen zijn. Mijnwerkers kunnen in andere landen met hogere kosten te maken krijgen, omdat hostingcapaciteiten buiten China naar verluidt op meer dan maximaal draaien.
Door het Amerikaanse tarief van 25% op Chinese goederen, kan verhuizen naar de Verenigde Staten ook een ander groot kostenprobleem zijn voor mijnwerkers.