De voorzitter van de Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea, Eun Sung-soo, gaf aan dat buitenlandse cryptobeurzen die handelen in de Koreaanse won, moeten voldoen aan de anti-witwasnormen (AML) van het land. Eun maakte deze opmerkingen terwijl hij vragen van wetgevers beantwoordde over de plannen van de FSC om crypto-uitwisselingsgigant Binance te reguleren, volgens The Korea Herald op dinsdag.
De noodzaak voor buitenlandse beurzen, die in won cryptovaluta’s aanbieden, om te voldoen aan dezelfde anti-witwasnormen als platforms die in Zuid-Korea zijn gevestigd, werd door Eun herhaald. Deze buitenlandse beurzen moeten zich registreren bij de Korea Financial Intelligence Unit, de AML-waakhond van de FSC, als onderdeel van deze naleving.
Een andere aanwijzing van de inspanningen van Zuid-Korea om strikt toezicht te houden op zijn lokale cryptomarkt, wordt ook geboden door de opmerkingen van de FSC-voorzitter. De regering kondigde in april een operatie aan tussen verschillende instanties die gericht was op het bestrijden van illegale cryptocurrency-transacties. Zoals tegen het witwassen van geld en belastingontduiking.
Een recent onderzoek ontdekte $ 1,48 miljard aan illegale buitenlandse cryptotransacties, waarbij meer dan 30 mensen bij de zaak betrokken waren, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. In maart werd de herziene wet aangekondigd. De richtlijn van Eun voor het registreren van uitwisselingen maakt deel uit hiervan, maar zal naar verwachting in september van kracht worden.
Beurzen moeten ook gebruikmaken van real-name-accounthandel, los van de AML-compliance. Platforms moeten zo bankrelaties aangaan met financiële instellingen in het land. Alleen de grote vier, Korbit, Bithumb, Coinone en Upbit, voldoen nu aan de handelsbepaling voor echte namen. Naar verluidt vinden kleinere crypto-uitwisselingen het moeilijk om bankpartnerschappen veilig te stellen.
Bovendien lopen ze het risico te worden verbannen zodra eind september de respijtperiode van zes maanden is verstreken. Grote Zuid-Koreaanse banken gaan ondertussen de crypto custody-activiteiten aan. Woori wordt hierbij de nieuwste financiële instelling die een bewaarproduct voor cryptocurrencies aankondigt.