Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Regulering kan goed zijn voor crypto volgens Jihan Wu, voormalig Bitmain CEO

Crypto-miljardair, medeoprichter en ex-CEO van Bitcoin (BTC) cryptomining gigant Bitmain, Jihan Wu, is van mening dat op de lange termijn, de huidige golf van regelgevende interventies in de crypto-industrie een goede zaak kan zijn. Wu merkte op, in een gesprek met CNBC, tijdens de Asia Tech x Singapore-conferentie deze week dat de sector al bijna was gegroeid tot een marktkapitalisatie-industrie van een biljoen dollar.

Hierbij heeft meer dan 10% van de Amerikaanse burgers enige betrokkenheid bij de nieuwe activaklasse, volgens Wu. Hij voerde aan dat een sterkere betrokkenheid van de regelgevende instanties in de loop van de tijd een nettowinst voor crypto zou zijn, in deze omstandigheden.

Hij is van mening dat de regeldruk sterker is dan eerder. Echter, het zal veel slechte spelers uit de industrie halen en ervoor zorgen dat de reputatie van de industrie veel beter is zonder hun, volgens Wu. Hij vindt dus dat dit soort hardhandig optreden op de lange termijn een goede zaak kan zijn voor de industrie.

In China was het recente harde optreden tegen crypto het meest opvallende. Het land heeft een lange staat van dienst met pogingen om de handel in gedecentraliseerde digitale valuta strikt te beperken en zelfs te onderdrukken. Maar andere ontwikkelingen wijzen op een meer interventionistische benadering die wereldwijd geleidelijk aan kracht wint. Ontwikkelingen zoals de recente acties van verschillende jurisdicties tegen de operaties van de topcrypto-uitwisseling Binance.

Caitlin Long, oprichter en CEO van de op crypto gerichte Avanti Bank & Trust, tweette eerder vandaag dat in de Verenigde Staten het regelgevende optreden tegen crypto is begonnen. Regelgevers zouden waarschijnlijk op zoek gaan naar tussenpersonen en toegangspunten voor Amerikaanse dollars in de sector, beweerde Long. In plaats van zich rechtstreeks op activa zoals Bitcoin en Ether (ETH) te richten.

Echter, meer betrokkenheid tussen regelgevers, overheden en bedrijven in de cryptosector zal zowel noodzakelijk als positief zijn voor de resultaten, stelde Wu voor. Als voorbeeld noemde hij Singapore en als het gaat om de omgang met de industrie, karakteriseerde hij de regering daar als redelijk, zeer efficiënt en benaderbaar.

Zolang de actoren van de crypto-industrie de lokale burgers niet schaden, zullen de autoriteiten, deze actoren met rust laten en afzien van het nemen van wettelijke maatregelen tegen hen. Vooral in een klein land als Singapore, zei Wu. Verder beweerde hij dat er veel goede redenen zijn voor Singapore om een hub te zijn voor crypto-innovaties.

Wu’s vertrek uit Bitmain, waar hij de basis legde voor zijn geschatte fortuin van $ 1,8 miljard, was enigszins controversieel. Hierna richtte de voormalige CEO een platform op voor financiële diensten voor digitale activa genaamd Matrixport. Eerst was het platform alleen in Singapore gevestigd, maar sindsdien is het ook uitgebreid met een op Europa gericht kantoor in Zürich.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.