Het fenomeen van bekende mensen die worden misbruikt voor fraude met Bitcoins is al een tijd aan de gang. Jort Kelder spoorde degene op die zijn hoofd gebruikt. John McAfee rekent weer op een hele andere manier met Bitcoin scammers af.
Bitcoin scammers die foto’s van bekende Nederlanders of buitenlandse beroemdheden gebruiken zijn niet nieuw. In een eerder artikel legden wij al uit hoe deze vorm van fraude werkt. Wel nieuw is dat we nu een gezicht bij de fraudeurs hebben.
[affcoups id=”2229″]
Jort Kelder en John McAfee rekenen ieder op hun eigen manier af met Bitcoin scammers. Wij laten het je zien.
Bitcoin scammers? Jort Kelder rekent figuurlijk af
Gek genoeg heeft het filmpje in Nederland niet al te veel bekijks gehad, terwijl het onderwerp actueel is. Vandaag zagen wij een filmpje van Brandpunt Plus waarin Jort Kelder de man vindt die, naar zeggen van Kelder, zijn hoofd misbruikt voor misleidende advertenties. Dat levert een opmerkelijk gesprek op.
Uiteraard zijn we benieuwd of de politie deze fraudeurs nu te pakken krijgt.
John McAfee rekent letterlijk af met Bitcoin scammers
Waar Jort Kelder achter de boeven aangaat en afsluit met een vriendelijk ‘Bye, bye, see you in jail’ heeft John McAfee het anders aangepakt.
John McAfee opent decentrale en anonieme cryptobeurs
De cyberlegende en cryptoguru opende namelijk de deuren van een, naar zijn zeggen, anonieme en decentrale cryptobeurs. Het principe is redelijk eenvoudig. Iedereen die dat wil kan bij hem een portal aanvragen. Dit is, grof gezegd, een eigen cryptobeurs. Om dat zaakje te installeren vraagt hij $ 395,-. Vervolgens kan iedereen dit portal gebruiken zonder enige privacy. De houder van het portal krijgt 0,05% van alle cryptovaluta die ooit door zijn portal gestort worden. De commissie is echter 0,25%. Waar het overige geld blijft hoef je natuurlijk niet te raden. Om het simpel inzichtelijk te maken deelde McAfee zelf een analyse via zijn Twitter-account.
Rekent John McAfee af met Bitcoin scammers
Het lijkt dus redelijk eenvoudig om ongecontroleerd en ongestoord cryptomunten te verhandelen via de portal(s) van John McAfee. Vraag is of de crypto-industrie om zo’n vrijplaats verlegen zit. Aan de ene kant zal de portal zeker bijdragen tot vereenvoudigd gebruik en kan het in ‘aparte regimes’ prettig zijn om makkelijk jouw geld uit het zicht te parkeren. Aan de andere kant kunnen we zonder veel fantasie raden wat voor soort Europese en Amerikaanse klanten zo’n portal trekt. We volgen de ontwikkelingen op de voet, om te beginnen met een nadere verkenning.
[affcoups id=”3782″]
Aangezien zijn site volgens John McAfee wordt aangevallen en het een beta-versie betreft zullen we even wachten tot de kinderziektes eruit zijn voor we ons hier nader in verdiepen.