Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stellar (XLM) stijgt hard maar is dat wel hard genoeg?

De koersstijging van Stellar (XLM), die gisteren boven 20% bedroeg en vandaag ook met dubbele cijfers stijgt, vraagt natuurlijk om uitleg. Gek genoeg kun je jezelf afvragen of de stijging wel hard genoeg gaat. Wij leggen het uit.

[affcoups id=”2229″]

Stellar (XLM) was één van de best presterende cryptomunten van 2018 en was ook als favoriet bestempeld voor 2019. Dat viel tot nu toe een beetje tegen. De munt presteerde niet opvallend. Dit was tot gisteren waar. Toen steeg de munt ineens met 20% en ook vandaag noteert Stellar (XLM) dubbele cijfers. Wij zetten op een rij wat er gaande is en vragen ons af of de stijging niet te laag is.

Waarom stijgt Stellar (XLM) zo snel?

Een van de factoren die de prijs van een munt bepalen is schaarste. Met een initiële marktkapitalisatie van ongeveer 105 miljard munten leek de schaarste mee te vallen, om het eens vriendelijk te zeggen. De organisatie achter Stellar (XLM) besloot echter in te grijpen. Zij heeft gisteren bekend gemaakt dat zij de munten die bestemd waren voor partnerprogramma’s en weggeefacties grotendeels verbrand heeft. Hierdoor daalt de totale beschikbare hoeveelheid naar ongeveer 55 miljard. Zoals je in onderstaande, door Stellar (XLM) gedeelde, grafiek kunt zien is het aantal munten daarmee drastisch afgenomen en is de munt dus veel schaarser geworden.

stellar-xlm-cryptomunt-verbranding
De Stellar Development Foundation (SDF) laat zien hoe de muntverbranding van Stellar (XLM) verlopen is.
Bron: SDF via medium.com

Stijgt Stellar (XLM) wel snel genoeg?

Tegen dit licht bezien is de stijging van de munt wellicht zelfs nog laag. Logische verwachting zou zijn dat de munt met 50% zou stijgen nu het aantal beschikbare munten halveert. Hier zijn echter twee nuances in aan te brengen. Zoals je ziet zijn de munten niet uit het saldo (van ruim 20 miljard gehaald) van de cryptomunten die nu in omloop zijn bij investeerders. Hierdoor merken zij niet direct iets van de verbranding van munten uit de voorraad van het SDF.

Daarnaast levert deze actie bij investeerders ook zorgen op. Zo stelt men zich hoe decentraal de munt is als de achterliggende organisatie zo’n stap kan nemen. Ook houdt men er rekening mee dat de organisatie in de toekomst de hoeveelheid munten weer eenvoudig kan uitbreiden. Deze zorgen hebben een drukkend effect op de prijs.

[affcoups id=”3782″]

Conclusie: gaat de stijging niet te langzaam?

Hiermee kun je stellen dat de verbranding niet het gewenste effect heeft gehad en dat deze munt met potentie eigenlijk niet hard genoeg stijgt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.