Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Telegram TeDefi Netwerk: Het nieuwe consensusmechanisme dat op het punt staat de Blockchain-communicatie te definiëren

TedefiBot Live Project Inside Telegram*

https://tedefi.com

Blockchain werkt op een gedecentraliseerde manier, maar biedt nog steeds privacy, veiligheid en onveranderlijkheid. Het ontbreken van een centrale autoriteit is de belangrijkste reden waarom gebruikers van het ecosysteem houden, maar toch wordt elke transactie geverifieerd, geregistreerd en beveiligd. Dit gebeurt omdat de blockchain technologie draait op een consensus algoritme, dat een fundamenteel onderdeel is van de technologie.

Blockchain consensusmechanismen stellen gebruikers en machines in staat om te coördineren in een gedistribueerde setting. Deze algoritmen zorgen ervoor dat alle partijen in het protocol tot een gemeenschappelijke overeenkomst komen over de huidige toestand van het netwerk. Deze algoritmen valideren, verifiëren en bevestigen transacties, en zijn verantwoordelijk voor hoe slimme contracten worden uitgevoerd. Veel algoritmen zorgen voor vertrouwen tussen de peers van het blockchain-ecosysteem, zoals Bitcoin, Ethereum, Solana, enz. Op deze manier runnen alle agenten de technologie op een manier die gunstig is voor het netwerk. Voorbeelden van deze algoritmen zijn CeFi, DeFi, PoW, PoS, DPoS, enz.

Naarmate de blockchain-technologie zich verder ontwikkelt, worden er meer consensusmechanismen ontwikkeld. Als gevolg daarvan is TeDefi ontstaan. TeDefi is, net als PoW, een algoritme dat bedoeld is om de communicatie tussen gebruikers en smart contracts te verbeteren. TeDefi heeft de laatste tijd golven gemaakt, en heeft de aandacht getrokken van gebruikers die er meer over willen weten. Dus, wat is TeDefi, en wat wil het bereiken in de blockchain ruimte?

TeDefi: Hoe verschilt het van andere consensatiealgoritmen?

TeDefi is misschien nieuwer dan alle consensusmechanismen, maar zijn infrastructuur is gericht op het verbeteren van de interactie tussen agenten in het netwerk. Voordat we bespreken wat TeDefi brengt, laten we analyseren hoe andere algoritmen de communicatie vergemakkelijken en wat hun nadelen zijn.

Gecentraliseerde financiering: Voor- en nadelen

CeFi is ongetwijfeld het meest populaire algoritme en het vroegste in de blockchain ruimte. In het begin was CeFi de enige betrouwbare manier om cryptocurrency te kopen en verkopen. Deze crypto’s worden verhandeld op een marktplaats die bekend staat als gecentraliseerde beurzen.

Hoewel ze enigszins stabiel en eenvoudig in gebruik zijn, zijn CEX’en gevoelig voor hacks en worden ze vaak beschuldigd van gebrek aan transparantie. Bovendien geven ze gebruikers geen volledige controle over hun activa. Dit kan problematisch zijn voor activahouders, vooral voor handelaars die op vreemde uren een transactie moeten afsluiten. CEXen staan de handel in bepaalde tokens niet toe omdat ze vertrouwen op orderboeken om transacties te vergemakkelijken.

Gedecentraliseerde financiering: Voor- en nadelen

Decentrale financiering of DeFi gaf gebruikers meer vrijheid over hun activa, in tegenstelling tot de autoritaire CeFi. Decentrale financiën bestaan uit toepassingen die op de blockchain draaien op een gedecentraliseerde manier zonder de noodzaak van een derde partij. Uniswap en SushiSwap zijn voorbeelden van DeFi. Afgezien van de toegankelijkheid is de beveiliging beter bij DeFi-toepassingen omdat gegevens op meerdere nodes kunnen worden opgeslagen, waardoor het voor hackers moeilijk is om in te breken. Bovendien kunnen gebruikers met DeFi-toepassingen rente verdienen op hun investeringen door liquiditeit toe te voegen aan de pool.

Ondanks de voordelen zijn er toch ook enkele nadelen. Er is de kwestie van beperkte integratie, slechte gebruikerservaring, en gebrek aan overzicht. Schaalbaarheid is nog steeds een groot probleem.

Proof of Work: Voor- en nadelen

Het Blockchain-netwerk maakt gebruik van het consensusalgoritme Proof of Work. Het stelt een bepaalde miner in staat bitcoin te slaan door een complexe wiskundige puzzel op te lossen. Deze wiskundige berekening vereist veel rekenkracht. Het probleem van dit algoritme is echter de schaalbaarheid en de trage transactietijden, vooral als er meerdere transacties te verifiëren zijn.

Proof of Stake: Voor- en nadelen

Het Ethereum netwerk stapte over van Proof of Work naar Proof of Stake om de problemen van hoge fees, hoog stroomverbruik en trage transactietijden op te lossen. PoS loste echter de schaalbaarheid niet op, en de interactie met slimme contracten is nog steeds vrij slecht.

TeDefi is ontstaan met de missie om de problemen op te lossen die mis zijn met de bovenstaande consensusmechanismen. TeDefi analyseerde de knelpunten met andere mechanismen en zocht naar een oplossing. Met TeDefi hoeven gebruikers niet te maken te hebben met gateway-problemen om crypto’s te kopen of verkopen.

Om gateway-problemen op te lossen, biedt TeDefi een infrastructuur die validatieknooppunten in staat stelt direct te communiceren met de Telegram Bot via de MTProto. Deze interactie is overbeveiligd.

In een poging om de interactie te verbeteren, stelt TeDefi ontwikkelaars in staat om Telegram Bots op het protocol te creëren. Dit vergemakkelijkt de handel in cryptocurrency en de toegang tot DApps. Door direct met de Bots te communiceren, behoren trage transactietijden en slechte schaalbaarheid tot het verleden.

TeDefi wil echt herdefiniëren hoe agenten omgaan met slimme contracten. Men gelooft dat dit consensusmechanisme de toekomst is, omdat het niet alleen de schaalbaarheid verbetert, maar ook de gaskosten verlaagt.

TedefiBot Live Project Inside Telegram*

https://tedefi.com

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.