Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Billionaire Britse kranteneigenaar noemt DeFi-technologie ‘revolutionair’

Alexander Lebedev, de eigenaar van de Britse kranten Evening Standard en The Independent, heeft samen met de Russische publicatie Novaya Gazeta hartstochtelijk gesproken over het potentieel van cryptovaluta en slimme contracten om een ​​revolutie teweeg te brengen in financiën.

In een uitgebreid opiniestuk van 1800 woorden dat op 13 oktober in The Independent werd gepubliceerd, voorspelde de miljardair dat blockchain-technologie wat hij beschreef als een parasitair wereldwijd bankoligopolie zal verstoren, door te beweren dat  “blockchain-technologieën en slimme contracten het onnodig zullen maken om de overgrote meerderheid van mensen in de financiële sector te contracteren.”

Hoewel hij denkt dat de huidige “explosieve groei van DeFi-platforms wordt aangedreven door een snelle toestroom van liquiditeit” en “niet voor onbepaalde tijd kan doorgaan”, zegt hij toch:

“De technologieën die in deze infrastructuur zijn ingebed, bieden geweldige kansen voor de wederopbouw van het wereldwijde financiële systeem.”

Lebedev zei dat slimme contracten klanten toegang geven tot financiële diensten “zonder de deelname van een tussenpersoon in de vorm van de bank zelf”, waardoor wordt voorkomen dat “hebzuchtige bankiers” geld van klanten stelen.

Lebedev onthulde ook dat hij 100.000 dollar heeft geïnvesteerd in een in Estland gebaseerd protocol voor oogstlandbouw als “een experiment” en leek verrast te zijn door de snelle resultaten. Hij is nu op zoek naar een eigen “onafhankelijk gedecentraliseerd financieel ecosysteem”.

Het platform zal ernaar streven “het volledige scala aan diensten van traditionele banken” aan te bieden, waaronder “valutawissel, deposito’s, leningen, afwikkeling en contant geld, [en] lokale en internationale overschrijvingen.”

De voormalige bankier merkte op dat wereldwijde toezichthouders steeds meer opwarmen voor crypto-activa, daarbij verwijzend naar recente stappen om stablecoins en beveiligingstokens te erkennen van de kant van Duitse, Chinese, Zwitserse en Amerikaanse wetgevers.

“De volgende stap is de ‘digitalisering’ van onroerend goed, inclusief productiefaciliteiten, onroerend goed, goederen en diensten, met hun aandeel in gedistribueerde grootboeken.”

Een deel van de reden voor zijn geloof in het potentieel van cryptovaluta is dat Lebedev in zijn huidige vorm beweert dat het wereldwijde financiële systeem ‘de wereldeconomie naar een ramp leidt’.

Lebedev besteedde 25 jaar aan het bankwezen en kocht in 1995 de op twee na grootste particuliere bank van Rusland, de Nationale Reserve Bank. Hij beweert een verschuiving te hebben waargenomen in de hedendaagse bankpraktijken bij zijn concurrenten in de richting van het ‘geld van klanten in de zak steken’. Lebedev voegde eraan toe dat duizenden Russische “bankiers” sinds de jaren negentig “meer dan 100 miljoen dollar van het geld van hun klanten” hebben verduisterd.

Hij zei dat “miljarden mensen volledig afgesneden zijn van bankdiensten” vanwege hun verminderde toegang tot financiële middelen, en hun economische uitsluiting toeschrijft aan de bankklasse die niets van hen te stelen heeft.

“Misschien staan ​​we aan de vooravond van een echte revolutie in het internationale financiële systeem en het einde van de bankster.”

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.