Zoeken
Sluit dit zoekvak.

7 veiligheidstips voor digital nomads in het buitenland

Reizen is een ervaring waar je als digitale nomade vaker van kunt genieten dan de gemiddelde werknemer. Helaas brengt het wel veiligheidsrisico’s met zich mee wat je online privacy betreft. Hoewel mensen tegenwoordig bewuster zijn van de gevaren van openbare wifinetwerken, worden we soms toch het doelwit van hackers. We bespreken hoe je je gegevens beschermt tijdens het reizen. Met deze tips ga je zorgeloos op reis, ook als je aan het werk bent.

1. Bescherm jezelf en je klanten

Een klant stuurt je een belangrijk document waar met spoed jouw bijdrage voor nodig is. Hoe zorg je dan dat je de gegevens van je klant beveiligt? Een van de beste manieren om je privacy te waarborgen, is door het gebruik van een service zoals CyberGhost VPN Nederland. Deze virtuele service biedt een privénetwerk om je gegevens te versleutelen en je IP-adres te verbergen. Dat werkt thuis, maar ook in het buitenland.

Stel je voor: je ligt op het strand in Trinidad en Tobago waar je geniet van een unieke lokale rum, heerlijk toch? In dat geval is een VPN-verbinding een uitkomst.

2. Vermijd openbare wifinetwerken

Openbare wifinetwerken zijn vaak onveilig. Dat komt doordat ze niet versleuteld zijn. Hackers kunnen hierdoor gemakkelijk je gegevens onderscheppen. Mensen maken voornamelijk verbinding met onveilige wifinetwerken in hotels, op luchthavens en flexwerkplekken zoals cafés. Soms heb je geen andere keuze dan een openbaar netwerk te gebruiken. Bedenk je dan dat jouw veiligheid en die van je klanten voorop staat en ga op zoek naar een beveiligd netwerk. Je eigen veiligheid begint uiteraard met je wachtwoorden. Als deze moeilijk te hacken zijn, ben je ook op een openbaar netwerk veiliger dan met een te makkelijk wachtwoord.

3. Sterke wachtwoorden en 2FA 

Sterke wachtwoorden zijn heel belangrijk meldt de NOS en vormen de eerste verdedigingslinie van je online accounts. Gebruik nooit simpele, gemakkelijk te raden wachtwoorden zoals ‘123456’ of ‘wachtwoord1!’. Je wachtwoorden moeten een combinatie zijn van letters, cijfers en speciale tekens. Vind je het beheren van meerdere wachtwoorden een gedoe? Dan is een wachtwoordbeheerder een goede optie. Dit soort tools genereren complexe wachtwoorden die je automatisch opslaat.  

Daarnaast voeg je met 2FA een extra stap toe aan het inlogproces, zoals een eenmalige code die naar je telefoon wordt gestuurd. Populaire apps zoals Microsoft Authenticator kunnen je hierbij helpen. Zo heeft iemand, ook met je wachtwoord, nog steeds geen toegang tot je accounts.

4. Beveiligen en updaten van je apparaten

Naast het beschermen van je verbinding is het ook belangrijk om je apparaten te beschermen. Gebruik altijd up-to-date antivirussoftware om te voorkomen dat schadelijke software je systeem binnendringt. Dit soort apps bieden uitgebreide bescherming tegen virussen, malware en phishing-aanvallen. 

Update ook zeker je apparaten, apps en besturingssystemen. Sommige updates bevatten beveiligingspatches die kwetsbaarheden in je software oplossen. Het uitstellen van updates kan je blootstellen aan bedreigingen, zorg daarom dat je altijd de nieuwste versies van je software instelt. 

5. Gebruik veilige cloudopslag voor je belangrijke bestanden

Wanneer je op reis gaat, wil je belangrijke documenten, zoals je paspoort, maar ook bijvoorbeeld je crypto en NFT’ s goed beveiligen. Diensten voor veilige cloudopslag, zoals Google Drive of Dropbox, bieden je de mogelijkheid om bestanden te beschermen met een wachtwoord.  

Nu heb je alles om zorgeloos en veilig van je workation te genieten! Ga ervoor en vergeet niet, veiligheid staat voorop, ook als je op reis gaat!

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.