Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zo kun je geld verdienen met crypto

vechain nieuws vandaag

Al je geld verdienen in euro’s brengt risico’s met zich mee. Je kunt te maken krijgen met de gevolgen van een recessie, er zit een centrale bank tussen en je hebt er weinig invloed op. Daarom willen steeds meer mensen ook hun geld verdienen met crypto. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Handelen

De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met crypto is door te handelen. Simpelweg munten inkopen en weer verkopen. Of je nu kiest voor Ethereum, Bitcoin of andere digitale munten: het gaat erom dat je inkoopt wanneer de prijs laag is en verkoopt als de prijs stijgt. Maar je kunt er ook voor kiezen om munten een langere tijd aan je te binden, in de hoop een piek te bereiken.

Wil je succesvol handelen, dan is het goed om te weten dat dit kennis van de markt en een goede timing vergt. De koersen, en zeker die van Bitcoin, schommelen flink. Doe daarom eerst zelf onderzoek naar welke munten geld kunnen opleveren en bedenk dan een strategie. Ook een partij als Amdax.com kan je hierbij ondersteunen.

Crypto staken

Crypto staking is een manier om passief inkomen te verdienen. Je zet je crypto dan vast op het netwerk. Zo zorg je ervoor dat transacties kunnen worden geverifieerd en je de blockchain kunt beveiligen. Het netwerk genereert nieuwe munten en keert deze als beloning aan je uit. Je wordt beloond met meer van dezelfde munt, zonder actief te handelen.

Zie het als je geld op je spaarrekening laten staan: daar ontvang je rente over. Met crypto staking werkt dat net zo. Alleen is er wel een extra risico bij crypto: als de waarde van de gestakete munt daalt, kan je hele winst verloren gaan. Maar investeer je in de langetermijnwaarde van een munt, dan kan staking juist een stabiele en betrouwbare bron van inkomsten zijn.

Crypto minen

Crypto minen: levert dat nog iets op? Zeker! Nog altijd zijn er grote partijen die servers aanzetten om nieuwe cryptomunten op het netwerk los te peuteren. Je valideert transacties op de blockchain en creeert nieuwe blokken. Dat gebeurt door wiskundige puzzels op te lossen. Je kunt individueel minen, maar ook in een pool. Het loont eigenlijk vooral om dit te doen met kleinere munten. Bitcoin is al te groot geworden om überhaupt nog iets op te leveren met minen.

Mining kan zeer winstgevend zijn, als de prijs van de munt stijgt. Je moet alleen wel flink investeren in hardware, zoals grafische kaarten en speciale mining-apparaten. En dan zwijgen we nog over de energiekosten. Maar heb je toegang tot goedkope elektriciteit, de juiste apparatuur en heb je wilskracht, dan kan het een leuke vorm van inkomsten vormen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.