MoneyGram, wereldwijde geldovermaking dienst, heeft de aard van zijn samenwerking met zijn blockchain-partner Ripple verduidelijkt. Dit gebeurde na een recent onderzoek van Ripple door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. MoneyGram onthulde in een persverklaring van 23 december dat het nooit gebruik heeft gemaakt van de tegenpartijdiensten van Ripple voor forex-transacties.
Deze zijn namelijk On-Demand Liquidity (ODL) en RippleNet. MoneyGram zei dat ter herinnering, zij geen gebruikmaken van het ODL-platform of RippleNet voor directe overdrachten van consumentengelden. Niet digitaal of anderszins. Ook gaf het bedrijf te kennen geen partij bij de SEC-actie te zijn.
Het bedrijf voegde toe dat MoneyGram zijn andere traditionele tegenpartijen in FX-handel bleef gebruiken gedurende de looptijd van de overeenkomst met Ripple. En dat het bedrijf niet afhankelijk is van het Ripple-platform om aan zijn FX-handelsbehoeften te voldoen. Ripple en MoneyGram gingen in juni 2019 een strategisch partnerschap aan voor grensoverschrijdende betalingen.
Ripple zou tot $ 50 miljoen investeren in ruil voor MoneyGram-aandelen, als onderdeel van de samenwerking. MoneyGram onthulde in februari ook een extra investering van $ 11,3 miljoen van Ripple. Echter, Ripple heeft ongeveer $ 15 miljoen van zijn belang in MoneyGram verkocht, zoals eerder gemeld door Cointelegraph.
De onthulling van MoneyGram dat hij niet afhankelijk is van de diensten van Ripple, komt overeen met eerdere gebeurtenissen. De geldtransfergigant debuteerde met een realtime overmakingsdienst op basis van Visa eerder dit jaar. En niet zijn blockchain-partner.
Intermex, een andere met wie Ripple samenwerkt, onthulde in maart ook dat zij geen gebruikmaakte van het platform van het bedrijf voor geldovermakingen in zijn kernmarkt. In een reeks acties die door bedrijven zijn ondernomen met betrekking tot Ripple of XRP, is de verklaring van MoneyGram de laatste. Investeringsfonds Bitwise Asset Management liquideerde op woensdag zijn XRP-posities.