Search
Close this search box.

Aanbiedingen voor fondsdiensten uitgebracht door Figure Technologies op blockchain

Het bedrijf Figure Technologies gaf in een verklaring aan dat zijn nieuwe fondsdienst producten uitgebracht zijn op blockchain voor investeringsbedrijven. Het financieel technologisch bedrijf dat in San Francisco gevestigd is, heeft de Provenance blockchain gebruikt. Het doel is om deze technologie te gebruiken voor het automatiseren van het grootste gedeelte van papierwerk processen bij fondsenwerving en fondsbeheer.

Diensten zijn met inbegrip van kapitaalwerving, aantrekken van investeerders, ken-uw-klant, anti-witwas activiteiten en rond de Wet Bankgeheim, digitale abonnementen, kapitaaloproepen en transferagenten. De CEO en medeoprichter van Figure Technologies, Mike Cagney, zei dat het idee is om investeringsfondsen in staat te stellen zich te concentreren op hun voornaamste kracht, investeren.

Volgens Cagney is het Digital Fund Services-aanbod van Figure de allereerste end-to-end blockchain-oplossing die tools combineert voor digitale fondsenwerving en doorlopend fondsbeheer. Hierbij is er een primaire marktplaats voor het aantrekken van kapitaal en een toekomstige secundaire markt voor het verhandelen van fondsbelangen.

Bovendien heeft Figure bekendgemaakt dat durfkapitaalfonds Friends & Family Capital II de eerste investeringspartner is die gebruikmaakt van hun blockchain diensten. Volgens Figure wil het fonds deze diensten inzetten voor een volledig digitale secundaire handel in fondsbelangen. Met verrekeningen in bijna realtime op T + 0 zonder tegenpartijrisico’s en lagere transactiekosten.

Figure haalt niet voor het eerst profijt uit de voordelen van blockchain. Figure beschikt ook over een marktplaats gebaseerd op blockchain voor het verkopen en kopen van leningen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.