Search
Close this search box.

Aandelen PayPal met 17% gestegen vanaf Bitcoin-aankopen mogelijk zijn gemaakt

Maandag bereikten de PayPal aandelen recordhoogten. Hiermee werd een sterke periode afgesloten met betere prestaties vergeleken met de Nasdaq en de bredere Amerikaanse aandelenmarkt. De technologiegerichte Nasdaq heeft vanaf 12 november ongeveer 6,5% stijging ervaren. In dezelfde periode is de brede S&P 500 Index van large-cap aandelen met 3,5% gestegen, in vergelijking met de Nasdaq en de bredere Amerikaanse aandelenmarkt.

De stap van Paypal om crypto te accepteren, is niet de enige aanjager die bijgedragen heeft aan zijn enorme outperformance. De handelaarsverwerker heeft een gunstige positie om te profiteren van de groeiende acceptatie van digitale activa. Een hogere Bitcoin (BTC) prijs zou een positief effect kunnen hebben op de vooruitzichten van PayPal. Hebben sommige analisten zelfs gespeculeerd.

Omgekeerd zijn er ook aanwijzingen dat de betalingsverwerker een positieve invloed kan hebben op de prijs van Bitcoin. PayPal heeft mogelijk maar liefst 70% van de nieuw gemijnde BTC verzameld in de weken voordat zijn cryptoplatform in Amerika in gebruik genomen werd. Dat wordt beweerd door recente branchegegevens.

Een enquête uitgevoerd in 2019 onder 5.000 mensen, beweerde dat 6,2% van de Amerikanen ouder dan 18, bezitter is van Bitcoin. Echter, de schattingen variëren. Nog eens 7,3% is van plan om voor het eerst BTC te kopen, volgens de enquête is. Als de cijfers betrouwbaar zijn, kunnen cryptocurrencies een positieve invloed hebben op het bedrijf van PayPal.

Omdat meer mensen aangetrokken worden om gemakkelijk deel te nemen eraan. Zoals bijvoorbeeld de Cash-app van Square, die zijn inkomsten zag stijgen vanaf Bitcoin-aankopen mogelijk zijn gemaakt. Bijna 80% van de inkomsten van Cash App in het derde kwartaal, waren eigenlijk afkomstig van vergoedingen die in rekening werden gebracht aan Bitcoin-kopers.

Sinds 12 november zijn de aandelen van PayPal Holdings met maar liefst 17% gestegen. Het is bovendien de dag dat de online handelaar zijn crypto-handelsplatform lanceerde voor Amerikaanse klanten die in aanmerking komen. Het plan van PayPal is om begin 2021 zijn wereldwijde cryptodiensten te lanceren. Dan Shulman, CEO, beweerde dat het slechts een kwestie van tijd is voordat zijn bedrijf de digitale valuta van de Centrale Bank gaat ondersteunen, het moment deze beschikbaar komen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.