Aanvraag ingediend voor Bitcoin ETF door Canadese investeringsmaatschappij Accelerate Financial

Te midden van een hernieuwde interesse van wereldwijde financiële bedrijven in crypto ETF’s, heeft een ander Canadees bedrijf een aanvraag ingediend voor een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund, of ETF. Voor de Accelerate Bitcoin ETF (ABTC) heeft Accelerate Financial Technologies een aanvraag ingediend en van de Canadese effectentoezichthouders een ontvangstbewijs voor een voorlopig prospectus ontvangen.

Accelerate Financial zei bij de aankondiging van het nieuws op 3 februari dat ABTC, eenheden zal aanbieden in zowel Amerikaanse als Canadese dollars. Het bedrijf heeft een aanvraag ingediend om ABTC-aandelen op de Toronto Stock Exchange te laten noteren, waarbij de notering onderworpen is aan de vereisten van de beurs. Het bedrijf merkte op dat de TSX de noteringsaanvraag van ABTC niet voorwaardelijk heeft goedgekeurd.

Bovendien is er geen garantie dat de TSX de noteringsaanvraag zal goedkeuren. Julian Klymochko, Accelerate Financial oprichter en CEO, gaf aan dat het bedrijf ernaar uitkijkt investeerders blootstelling aan Bitcoin te bieden. Omdat het een van de best presterende activa is op basis van zijn historische staat van dienst en toekomstig potentieel. Hij verklaarde dat Bitcoin een van de best presterende activaklassen is op basis van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar en 10 jaar.

Zowel absoluut als voor risico gecorrigeerd, volgens Klymochko. Canadese investeringsfondsbeheerder Arxnovum diende in het midden van januari een prospectus in voor een Bitcoin ETF bij lokale effectentoezichthouders. VanEck diende op 21 januari een aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om een digitale asset-gerelateerde ETF te lanceren.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.