Search
Close this search box.

ABN AMRO overweegt cryptowallet Wallie: dit is de status

Sinds gisteravond duiken er op Twitter verhalen op dat ABN-AMRO een eigen cryptowallet zou testen. Er werden proefperiodes genoemd en zelfs screenshots van de Wallie getoond. Wij spraken hierover met de heer De Swart, persvoorlichter bij ABN-AMRO.

Wat is er gaande met cryptowallet Wallie?

Gisteren verscheen het bericht dat ABN-AMRO bezig zou zijn met het testen van een cryptowallet onder de toepasselijke naam Wallie. Er waren screenshots te zien van wat een App leek en er zou sprake zijn van overleg met de toezichthouders. Zoals in het artikel dat lekkercryptisch.nl hierover schreef ook gesteld werd riep de communicatie veel vragen op.

De twitter-feed van ABN-AMRO die voor verwarring zorgde.

Wat zegt ABN-AMRO over cryptowallet Wallie?

Wij contacteerden de heer De Swart, persvoorlichter van ABN-AMRO. Hij vertelde ons het volgende:

  • De bank heeft aan een groep van 500 klanten gevraagd of zij geïnteresseerd zouden zijn in een cryptowallet als ABN-AMRO die zou ontwikkelen.
  • Daarnaast heeft de bank vragen gesteld over functionaliteiten die klanten willen.
  • De screenshots van de app zijn dan ook geen screenshots van een werkende app, maar illustraties van hoe Wallie eruit zou kunnen zien. Er is op dit moment geen app.
  • Klanten krijgen 4 weken de tijd om te reageren. Na die vier weken maakt ABN-AMRO de balans op en bepaalt zij of er interesse is en wat klanten willen.
  • Afhankelijk daarvan komt er al dan niet een vervolg. De introductie van een cryptowallet is dus nog ver weg.

Toezichthouders over een cryptowallet van de bank

De berichten komen op een verrassend moment. In het advies dat De Nederlandse Bank en AFM aan de minister gaven en dat minister Hoekstra afgelopen vrijdag openbaar maakten gingen zij in op de mogelijkheid dat banken diensten voor cryptomunten aanbieden. Daar waren zij niet positief over. Zo lezen wij op pagina 30 van het advies de volgende passage:

“We blijven bijvoorbeeld kritisch richting activiteiten van gereguleerde instellingen die cryptowallets (willen) aanbieden of de verhandeling van niet gereguleerde crypto’s zoals Bitcoin mogelijk (willen) maken.”

Desgevraagd geeft de heer De Swart aan dat met de toezichthouders voortdurend in het algemeen over lopende zaken wordt gesproken, maar dat er op dit moment geen specifiek overleg over het aanbieden van wallets of andere cryptodiensten plaats vindt.

Wat gebeurt er nu verder met cryptowallet Wallie?

Zoals we aangaven zal ABN-AMRO na 4 weken de reacties van de 500 geselecteerde gebruikers inventariseren en na afloop daarvan besluiten óf en hoe verder. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Ben jij een van de 500 geselecteerde klanten die door ABN-AMRO bevraagd worden of heb je meer informatie? Dan komen we graag met jou in contact.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.