Search
Close this search box.

Allaire, Circle CEO, zegt dat het Biden-team de rol van crypto in de Amerikaanse infrastructuur zal versterken

Een van de leiders in de Amerikaanse crypto is optimistisch dat de ruimte zal groeien onder de regering van Joe Biden die vanuit het midden regeert. CEO van Circle, Jeremy Allaire, ging maandag naar CNBC’s Squawk Box om te beweren dat de Biden-administratie crypto naar voren zal duwen. Dit als onderdeel van een brede inspanning om de infrastructuur bij te werken.

Allaire is van mening dat ze uiteindelijk ondersteunend zullen zijn, want dit is een infrastructurele verandering zo groot als het aanvankelijke commerciële internet. Hij zei verder dat ze zich zullen richten op infrastructurele veranderingen die Amerika competitiever maken. Allaire redeneerde dat over het algemeen gematigde politiek crypto ten goede komt. Allaire gaf aan dat er zowel links als rechts gematigden zijn, die dit volgens hem constructief zien.

De opmerkingen van Allaire volgen op een Twitter-thread van zondag met soortgelijke opmerkingen over verdeeldheid onder partijen. Allaire tweette dat de opkomst van crypto beleids- en regelgevingskwesties naar de voorgrond heeft gebracht. Hij zei ook dat het zeer snel enorm belangrijk zal worden. Hij gaf aan dat zowel de vertrekkende regering als de opkomende democratische krachten hun stempel willen drukken.

Hij ging verder door te stellen dat er heel veel op het spel staat voor de samenleving en de economie. Allaire zei dat extreem-links crypto beschouwt als een anti-big tech en consumenten beschermingskwestie. Verder gaf hij aan dat extreem-rechts crypto ziet als een bedreiging voor de nationale veiligheid, terwijl de libertariërs en gematigden het menselijk economisch potentieel ervan inzein.

Allaire verwees vandaag op Squawk Box in het bijzonder naar zorgen dat de linkervleugel in de Verenigde Staten een harde lijn had genomen tegen nieuwe financiële instrumenten, met name stablecoins. Allaire gaf aan dat aan de zeer liberale kant van het spectrum de mening aanwezig is dat dit op de een of andere manier niet goed is voor individuen die minder toegang hebben tot het financiële systeem.

Terwijl juist het tegenovergestelde het geval is dat deze technologie, in het bijzonder stablecoins, veelbelovend is voor het groter openstellen en verbreden van de toegang tot het financiële systeem dan het bestaande banksysteem.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.