Search
Close this search box.

Als de halving bull run van 2016 zich herhaalt, zal Bitcoin deze cyclus pieken op $ 253K en Ethereum op $ 22K

Vergeleken met de laatste halvering is Bitcoin (BTC) misschien meer dan zeven keer hoger. Echter, het aantal kan nog eens 300% en meer groeien, als de geschiedenis zich herhaalt. BTC/USD heeft het potentieel om schattingen te overschaduwen door simpelweg historische voorbeelden te volgen, zoals deze maand bijgehouden door de on-chain databron Ecoinometrics.

2017 is niets vergeleken met wat Bitcoin zal doen

Sinds de halvering in mei 2020 handelt Bitcoin nu 7,3 keer zijn prijs. Met de ervaring van de laatste halveringscyclus, zal de prijsactie echter niet stoppen zolang het 30 keer hoger is. Bitcoin heeft sinds zijn ontstaan in de ongeveer vierjarige halveringscycli identiek gedrag vertoond en hierover handelen de gegevens. Sommige traders zijn ongeduldig, toch blijft de huidige cyclus nauw verbonden met de vorige twee.

De volgende BTC-prijspiek zou maar liefst $ 253.800 kunnen zijn, als we 2017 als voorbeeld nemen. En Bitcoin zou zelfs dan nog steeds binnen eerder gedefinieerde parameters handelen. Ook gegevens over Ether (ETH) en de prestaties ervan vergeleken met het stadium van de halveringscyclus van Bitcoin, zijn meegenomen door Ecoinometrie. Vergeleken met Bitcoin zag de grootste altcoin veel grotere relatieve winsten.

De piek van de laatste cyclus in 2018 markeerde 120 keer zijn halveringsprijs. Het zou dus betekenen, bij een herhaalde prestatie dat ETH/USD wordt verhandeld tegen $ 22.300. En dit ligt opnieuw niet buiten de mogelijkheden. Om de correctie van na 2017 te kopiëren, zou Bitcoin rond de $ 42.000 moeten uitkomen. In termen van wat de daaropvolgende bearmarkt zou kunnen brengen.

Aan de andere kant zou de prijs van ETH dalen tot $ 1.347.

Uitgedrukt in BTC

Als het moeilijk wordt om zulke torenhoge cijfers te begrijpen, worden deze minder belangrijk vergeleken met wat Willy Woo, bekende data-analist, nu gelooft. Woo herhaalde in een tweet deze week dat deze Bitcoin-halveringscyclus op één specifieke manier uniek zou zijn. Het zal eindigen waarbij dingen niet in Amerikaanse dollars worden geprijsd, maar in BTC. Omdat het gebruik van wat dan ook voor het meten van de BTC-waarde zinloos is.

Woo stelde in zijn schrijven de vraag over zijn voorspelling voor de top van deze cyclus. Omdat hij denkt dat dit de laatste cyclus is, welke richting verzadiging gaat. En als het voordelig uitpakt, zal er geen USD-waarde aan gehecht kunnen worden, omdat dingen in BTC worden gewaardeerd, volgens Woo. De top van de cyclus is zo makkelijk te kiezen, schreef hij nog, het wordt 1 BTC is gelijk aan 1 BTC.

De mate van hoe dicht Bitcoin kwam op basis van marktkapitalisatie in vergelijking met het aanbod van M2 in Amerikaanse dollars, werd opgemerkt in een apart bericht. Hij merkte op dat de situatie in de komende vijf jaar, de rest van de huidige cyclus en het begin van de volgende, zeer interessant zal zijn.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.