Als erkenning voor de aanstaande prijsuitreiking zal Hollywood-elite NFT’s ontvangen

Non-fungible tokens of NFT’s zullen door een project verdeeld worden in de geschenkverpakkingen van 25 acteurs, actrices en regisseurs die zijn genomineerd voor hun rollen in speelfilms. 25 mensen van de 115 genomineerden ontvangen, volgens Nomine (eth), tijdens de uitreiking van de Academy Awards van dit jaar drie niet-tastbare tokens, of NFT’s, in onofficiële cadeauzakjes.

Nomine (eth) is een project dat is opgericht in samenwerking met de online marktplaats Rarible, Metaversal en AdVenture Media. De NFT’s worden door het project geschonken aan Hollywood-insiders die zijn genomineerd in de categorieën beste acteur, beste actrice, beste mannelijke bijrol, beste vrouwelijke bijrol en beste regisseur. De digitale stukken zijn ontworpen door kunstenaars Jon Noorlander, Shaylin Wallace, Rocco DiSpirito en anderen.

Alle stukken zullen worden geslagen met de namen van degenen die zijn genomineerd in hun respectievelijke categorieën. Een extra NFT wordt verstrekt aan de winnaar van elke categorie die wordt geveild op Rarible. Naar verluidt gaat een deel of gaan alle opbrengsten naar een goed doel van hun keuze. Het project voegt een kaartje toe aan elke tas waarmee genomineerden hun geschenk kunnen claimen via een Portis-portemonnee.

Omdat NFT’s niet bestaan in de fysieke wereld. Yossi Hasson, co. -curator van het project, gaf aan dat de motivatie om NFT’s in de cadeauzakjes te verdelen was om te laten zien wat er met NFT’s kan worden gedaan. Ook het bewustzijn te vergroten voor de goede doelen die zij steunen en om hulde te brengen aan de geweldige prestatie die deze genomineerden hebben bereikt.

Zij nodigen hen uit om dat moment mede te bezitten met enkele van de meest inspirerende digitale artiesten en het publiek dat hun werken koopt, aldus Hasson. Andre O’Shea, 3D-animator, heeft als eerbetoon aan de beroemde acteur Chadwick Boseman, vooral bekend van zijn rol als King T’Challa in de film Black Panther uit 2018, een stuk gemaakt die deel uitmaakt van de NFT’s.

In augustus overleed Boseman aan darmkanker, maar is dit jaar nog steeds genomineerd voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. De opbrengst van deze NFT-veiling komt ten goede aan Stichting Colon Cancer. De Hollywood-filmindustrie zou naar de blockchain moeten verhuizen, is de mening van sommige experts. Zo kunnen nieuwe makers de traditionele “exclusieve” route voor projecten kunnen omzeilen door de macht in de ruimte te decentraliseren.

Naarmate de ruimte meer mainstream wordt, zijn een aantal film- en tv-projecten met betrekking tot de crypto-industrie opgedoken. Zoals een 10-delige crypto-komedieserie die naar verwachting later dit jaar zal beginnen met filmen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.