Amerikaanse Bitcoin-uitwisselingsverkeer groeit nu explosief terwijl analist aangeeft dat deze massale stroom wijst op een nieuwe BTC-bullrun

Nu een golf van acceptatie de markt overspoelt, zien de Bitcoin-beurzen in de Verenigde Staten een ongekende populariteit. De grote beurs Coinbase behoort nu tot de top 1.000 van meest populaire websites over de hele wereld, laten gegevens van statistische bronnen Alexa en Similarweb zien.

Coinbase zit nu in de top 400 Amerikaanse sites

Bij enkele van de meest populaire cryptocurrency-handelsplatforms lijkt de run van BTC naar $ 42.000 in januari te hebben geleid tot een tsunami van nieuwe gebruikersbetrokkenheid. Terwijl BTC/USD de hoogste punten ooit bereikt. In de afgelopen maanden was VS het middelpunt van institutionele instroom in Bitcoin. Waar ook de beurzen Gemini, Kraken en Binance U.S. allemaal deel uitmaken van de top 10.000 wereldwijde sites.

Binance verslaat Coinbase in termen van wereldwijde bezoeken. Tegelijkertijd is Coinbase superieur op zijn binnenlandse markt, met zijn 386e plaats onder Amerikaanse internetgebruikers. Er is uitgegaan van december 2020 voor de gegevens. Hierbij zal de crypto-rush aan het begin van dit jaar de populariteit van de uitwisseling waarschijnlijk nog verder vergroten.

Door de jaren heen hebben veel verschijnselen, gepubliceerde systeemstoringen en andere technische problemen, Coinbase geteisterd. Toch blijft de populariteit ervan duidelijk ongewijzigd. Anthony Pompliano, Morgan Creek Digital mede-oprichter, merkte dinsdag op dat Coinbase in januari 1,3 miljoen app-downloads had. Meer dan E-trade, TD Ameritrade, Charles Schwab, Fidelity en Sofi gezamenlijk hadden, gaf Pompliano aan.

Met zowel Binance als Binance U.S. ook in de top tien, is Coinbase nu de belangrijkste crypto-specifieke financiële app in de Apple App Store. De retailhandelsapp Robinhood zag vorige week eveneens een enorme sprong in app-downloads. Dat is nog een aanwijzing dat slechte publiciteit niet zo slecht is als het lijkt. Omdat zowel gebruikers als commentatoren klaagden over wat zij zagen als willekeurige beperkingen op hun acties.

Terugkeer naar Bitcoin aangekondigd door opnames

Coinbase is als locatie voor grote aankopen een handig instrument geworden om de marktlust, voor het kopen of verkopen, te beoordelen, zoals Cointelegraph ondertussen meldde. Er waren grote opnames van de uitwisseling naar particuliere portemonnees. Volgens een analist is dit een voortzetting van instellingen die kopen voor de lange termijn.

Ki Young Ju, CEO van on-chain analytics resource CryptoQuant, vervolgde woensdag in nieuwe commentaren dat het sterkste bullish signaal werkt. Hij gaf verder aan dat 32,4k het laagste punt was en de $ BTC-prijs +13% steeg. Ju merkte op dat hij eerder al had aangegeven dat institutioneel kopen het sterkste bullish signaal is dat alle andere bearish signalen opheft. En dat hij verwacht dat het meer zal stijgen.

Op het moment van publicatie handelt BTC/ SD op ongeveer $ 36.000. Dit is 4,8% hoger op de dag na het bereiken van de hoogste punten van $ 36.820.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.