Analist zegt aan instellingen om meer Bitcoin te kopen, terwijl $ 257 miljoen aan BTC Gemini verlaat

Analist PlanB zei dat instellingen opnieuw Bitcoin (BTC) zoudn moeten gaan kopen, omdat een uitwisseling een nieuwe opname van $ 250 miljoen ziet. PlanB betoogde in een tweet op dinsdag dat de omstandigheden nu goed waren voor kopers om met vertrouwen door te gaan met het verzamelen van BTC.

PlanB zei dat het waarschijnlijk tijd is voor Q2-aankopen

Dit weekeind had BTC/USD een gebrek aan momentum gekend, met als hoogtepunt een duik naar bijna $ 56.000. Het kan nu lonen om bullish te zijn met een weerstand die nu op het laagste niveau zit sinds de tijd dat het niveau van het hoogste punt ooit was bereikt van $ 61.700. Meerdere on-chain indicatoren suggereren ook dat verkopers uitgeput zijn.

Als de belangrijkste strategie voor Bitcoin-investeerders, speelt dit in op een bestaand verhaal dat de voorkeur geeft aan hodling. En niet op korte termijn verhandelen of verkopen. PlanB schreef dat het waarschijnlijk tijd is voor instellingen om verder te gaan met kopen in Q2, nu alle Pi-cycle-, Wave-, Rainbow- en NUPL-fans hun BTC hebben verkocht. Hierbij bracht hij vier indicatoren naar voren.

Deze week was hiervan de zogenaamde “Rainbow” -prijsgrafiek een grote voorkeur voor hodling. Deze categoriseert de spotprijs in termen van het beleggerssentiment, evenals het kopen van meer BTC, tegen huidige prijzen. Een interessante vergelijking is met de top van de twee voorgaande bullmarkten eind 2013 en eind 2017. Rainbow signaleerde toen een bubbelachtige topvorming, met het gevolg dat hodlers winst zouden moeten nemen.

De huidige waarden hebben nog lang niet zo’n piek bereikt. Daarom suggereert de indicator dat de huidige prijsstijgingen nog een lange weg te gaan hebben voordat de bull cycle top binnen is. De stock-to-flow Bitcoin-prijsmodellen van PlanB roepen voor dit jaar $ 100.000 en meer op, met maar liefst $ 576.000 en hoger tijdens de huidige halveringscyclus die eindigt in 2024. Zoals gemeld door Cointelegraph.

Er blijven grote uitstroompieken

Het bewijs dat instellingen nog steeds geïnteresseerd zijn kan er ondertussen al binnen zijn. De professionele klantgerichte beurs Gemini zag maandag $ 257 miljoen in BTC binnen 10 minuten zijn holdings verlaten. De afgelopen maanden zijn gekenmerkt door deze grote uitstromen en samen met het succes van instrumenten zoals de Purpose Bitcoin ETF, laten deze zien dat de vraag niet stopt bij bijna $ 60.000 per coin.

De reserves van BTC dalen nog steeds op de beurzen, tot onder de 2,3 miljoen vanaf deze week. De koper ondersteuning blijft zich in bredere zin vastzetten op $ 57.000, waardoor de kans op diepere prijsdalingen wordt verkleind. Volgens gegevens van on-chain monitoring resource Glassnode, bevestigd door Whalemap.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.