Search
Close this search box.

Analisten zeggen dat de voorgestelde zelfbeheer van Mnuchin de prijs van Bitcoin niet zal beïnvloeden

Analisten zeggen dat de voorgestelde zelfbeheer van Mnuchin geen invloed zal hebben op de prijs van Bitcoin MARKETS NEWS.

Steven Mnuchin, de Amerikaanse Minister van Financiën, was deze week bijna overal in het nieuws bij verschillende media. Dit omdat hij aan het overwegen is of er regel en wetgeving moet komen voor zelfbeheerde portefeuilles.

Dit bracht sommige analisten en crypto-experts ertoe te speculeren of dit al dan niet van invloed zou zijn op Bitcoin, en het huidige bullish momentum dat de cryptoprijzen hoger heeft gedreven.

De dreiging van nieuwe op crypto-sector gerichte regelgeving is een geloofwaardige gebeurtenis die de cryptoprijzen in het verleden negatief heeft beïnvloed, maar dit keer zijn er een paar redenen waarom de voorgestelde regel waarschijnlijk niet zal leiden tot een prijscrash van Bitcoin.


De mogelijkheid van regulering is geprijsd in de cryptomarkt
Aanvankelijk uitten leidinggevenden uit de branche hun grote bezorgdheid toen Brian Armstrong, CEO van Coinbase, deelde wat hij had gehoord over de geplande regel.

Deze zorgen werden versterkt toen Circle CEO Jeremy Allaire Ryan Selkis vertelde dat de mogelijke regulering nadelig zou kunnen zijn voor de hele cryptocurrency-sector. De opmerkingen van de twee zwaargewichten uit de industrie zorgden ervoor dat de hele industrie voorzichtig werd met het geplande regelvoorstel.

Recente rapporten suggereren echter dat de regel mogelijk meerdere transacties vereist die gelijk zijn aan $ 10.000 per dag om door financiële instellingen te worden gerapporteerd. Vergeleken met de aanvankelijke geruchten over de regel, is deze aantoonbaar minder streng dan hij leek. Sommige experts zeggen zelfs dat de voorgestelde regel vergelijkbaar is met de bestaande FATF-reisregel.

Gezien het feit dat de regel minder restrictief zou kunnen zijn dan de aanvankelijk geplande regulering, en het feit dat de markt voldoende tijd heeft gehad om ernaar te handelen, is het mogelijk dat de markt deze op dit punt heeft ingeprijsd.

Welke weg kan Mnuchin inslaan?

Er zijn twee hoofdwegen die Mnuchin zou kunnen inslaan om de verordening inzake zelfbeheer te introduceren. Ten eerste zou hij de conventionele route van regelgeving kunnen volgen, die een hoorzitting en een periode van 30 dagen vereist.

Als Mnuchin de conventionele aanpak volgt, zou het voorstel deze week moeten worden vrijgegeven voordat de huidige presidentiële termijn afloopt.

Als alternatief zou Mnuchin kunnen streven naar een “goede zaak” manier om de verordening aan te nemen. Hierdoor zou Mnuchin het proces kunnen versnellen. Jason Civalleri, een advocaat, zei:

“Verder is er een uitzondering voor als een bureau ‘een goed doel’ noemt dat de vereisten voor kennisgeving / openbare procedure ‘onuitvoerbaar, onnodig of in strijd met het algemeen belang’ zijn. Een mogelijk gebruik van deze uitzondering is bijvoorbeeld als dat nodig is om te stoppen een pandemie. Het ministerie van Financiën zou dus moeten uitleggen waarom het deze vereiste wil overslaan voor ‘een goed doel. Misschien kan het bijvoorbeeld aantonen dat een buitengewone hoeveelheid criminele activiteiten wordt belemmerd door de vroege implementatie van de nieuwe regel. Lijkt onwaarschijnlijk, maar misschien?”

Op dit punt is het waarschijnlijker dat Mnuchin de conventionele benadering kiest. Om de “goede zaak” -methode te gebruiken, zou hij voldoende bewijs moeten vinden om te bewijzen dat crypto aanzienlijke criminele activiteiten ziet.

Daarom blijft de kans dat de voorgestelde regel de komende dagen wordt ingevoerd het grootst, wat optimistisch zou zijn voor Bitcoin. Matt Odell, een voorstander van Bitcoin en privacy, zei:

“The Block speculeert dat de Amerikaanse regering eenvoudigweg uitwisselingen zal eisen om bitcoin-opnames groter dan $ 10.000 te melden. Ik nam al aan dat ze dit deden tbh. De zorgen die Armstrong en Davidson uitten leken veel erger te verwachten. Misschien hielp de publieke bezorgdheid. Heel optimistisch als dat waar is. “

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.