Andreessen Horowitz doet mee aan de strijd tegen FinCEN’s 11th-hour cryptoregels

De venture kapitaalfirma heeft de meest recente stap van de Amerikaanse toezichthouders tegen crypto in vraag gesteld.

Het grote venture kapitaalbedrijf Andreessen Horowitz, ook wel bekend als a16z, is de nieuwste cryptogerelateerde vorm die zich verzet tegen een onlangs voorgestelde verordening in de Verenigde Staten.

Volgens een blogpost van a16z general partner Kathryn Haun heeft het Financial Crimes Enforcement Network “een gehaaste, niet-doorgelichte regel onder de dekmantel van de feestdagen uitgevaardigd die in strijd is met de eigen vastgestelde regelgevingsprocedures van de regering.”

FinCEN, dat opereert onder de bevoegdheid van het ministerie van Financiën van Steven Mnuchin, introduceerde eind vorige maand een voorstel voor een verordening die gelddiensten, evenals in de VS geregistreerde cryptocurrency-uitwisselingen, zou beperken van transacties met zogenaamde ‘zelfgehoste’ portefeuilles.

De nieuwe verordening zou in feite “verschillende cryptocurrency-entiteiten verplichten om gedetailleerde persoonlijk identificeerbare informatie van de tegenpartijen van hun klanten te verzamelen en te rapporteren.”

Haun merkte op dat deze standaard “tegenwoordig op geen enkele andere sector van de financiële sector wordt toegepast”.

Naast het niet oplossen van een van de problemen die het beweert aan te pakken, zegt Haun dat de regel in strijd is met de vierde wijziging van de Amerikaanse grondwet door de bevoegdheden van de Bank Secrecy Act uit te breiden.

De raadsman van het bedrijf merkt bovendien in de officiële reactie van a16z aan FinCEN op dat de toezichthouder in plaats van de gebruikelijke 60 dagen tijdens de feestdagen slechts zes werkdagen heeft toegestaan ​​voor feedback en commentaar op de voorgestelde wet.

Sommigen in de cryptogemeenschap hebben de verhuizing van FinCEN gekarakteriseerd als gewoon een ander onderdeel van de lame-duck-administratie van president Donald Trump die last-minute regels doorvoert.

In het woorden van Haun:

“FinCEN heeft op het elfde uur van een uitgaande regering een regel voorgesteld die alle kenmerken heeft van een willekeurige en grillige actie van een agentschap.”

De CEO van het grote Amerikaanse cryptocurrency-bedrijf Coinbase, Brian Armstrong, herhaalde dit sentiment op Twitter.

“Het is niet aangeraden en heeft niet de juiste procedure gevolgd. FinCEN zou de nieuwe regering opnieuw moeten bezoeken, in overleg met de industrie, als het nog iets op dit gebied wil nastreven. Het is niet eens duidelijk dat ze trouwens zouden moeten …”

Leiders in de crypto-industrie hebben actief teruggedrongen, sinds de voorgestelde regel van FinCEN werd vrijgegeven. Armstrong verklaarde dat Coinbase bereid zou zijn om toezichthouders voor de rechtbank te dagen naast andere grote bedrijven, mocht juridische actie nodig blijken.

Gisteren schreef CEO van Twitter en Square, Jack Dorsey, een brief aan FinCEN, waarin hij verklaarde dat de regel ‘niet alleen de wetshandhavingscapaciteiten zou belemmeren, maar ook de Amerikaanse innovatie zou beperken door ons vermogen te belemmeren om een ​​concurrerende dienst te creëren waarmee klanten naadloos kunnen overstappen en transacties uitvoeren in cryptocurrency zoals de technologie is ontworpen.’

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.