Angst voor uitbraak van “stijgende wig” bedreigt Ethereum-prijs met verlies van het $ 4K-niveau

Op 16 november heeft een liquidatie in Ether (ETH) de kans vergroot dat de prijs onder $ 4.000 daalt. Te midden van een aanhoudende marktcorrectie onder leiding van Bitcoin (BTC), daalde ETH met 10% tot ongeveer $ 4.100. Ether daalde hierbij onder de opwaartse trendlijnondersteuning in het vierde kwartaal. Voordat hij hoger stuiterde, testte ETH/USD ook zijn 50-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (50-daagse EMA) als zijn nieuwe prijsbodem.

Als de 50-daagse EMA wordt verbroken, is een bedrag van ergens rond de $ 3700 de volgende ondersteuningslijn om in de gaten te houden.

Misschien nog meer toekomstige dalingen

Bij de 50-daagse EMA komt de stijgende trendlijn als onderdeel van een stijgende wig. Veel analisten beschouwen dit, een technisch patroon, als een bearish omkeringssignaal. Wanneer de prijs schommelt binnen een bereik dat wordt gedefinieerd door twee convergerende, stijgende trendlijnen, verschijnt dit patroon. Wanneer de prijs onder de lagere trendlijn komt en als deze gepaard gaat met een stijging van de handelsvolumes, wordt door analisten een uitbraak van een wig bevestigd.

Meestal zien ze een afdaling naar het niveau op een lengte die gelijk is aan de grootste afstand tussen de trendlijnen van de wig. Met de stijgende wig-opstelling bestaat de mogelijkheid voor Ether als gevolg hiervan onder $ 3000 te dalen. Er is toch een addertje onder het gras.

Als ondersteuning wordt weerstand oplopende driehoek opnieuw getest

Een oplopende driehoek, die Ether eind 2021 op ongeveer $ 6500 brengt, neutraliseert de bearish omkering die wordt veroorzaakt door de stijgende wigstructuur. Wanneer de prijs van ETH het weerstandsniveau van de driehoek opnieuw test als ondersteuningsdagen nadat hij erboven is gebroken, komt de bullish setup naar voren. Doorgaans worden zwakke handen van de markt met een dergelijke beweging verwijderd.

En voor handelaren/beleggers worden kansen met een opwaartse lange termijn vooruitzicht geschapen op basis van de sterke onderliggende basis van het activum. De ETH-prijs bereikt de driehoeksweerstand onder $ 4.000, waardoor de laatste terugval van Ether uitputtend kan worden. Dit geldt ook voor de lagere trendlijn van de stijgende wig. De prijs zou richting $ 6500 kunnen stijgen, mocht een rebound volgen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo