Ark Invest en JPMorgan verwachten dat Bitcoin $ 130K – $ 470K zal halen

Topfondsen in de VS verwachten dat Bitcoin op de lange termijn ergens tussen de $ 130.000 en een half miljoen dollar zal stijgen. JPMorgan Chase verwacht dat Bitcoin (BTC) $ 130.000 zal bereiken, terwijl Ark Invest verwacht dat de marktwaardering van BTC die van goud zal overtreffen. De optimistische macrovoorspelling van beide fondsen draait om de schaarste van Bitcoin, die zijn populariteit als veilige haven heeft versterkt.

Waarom zijn beide spraakmakende fondsen zo optimistisch over Bitcoin?

Zoals Cointelegraph eerder meldde zijn de vooruitzichten van de Amerikaanse dollarindex aan het dalen. De angst voor inflatie en de toenemende liquiditeit op de financiële markten zorgen ervoor dat reservevaluta’s zoals de dollar in waarde zal dalen.  Ark Invest, bijvoorbeeld ziet dat Bitcoin in de toekomst bijna $ 500.000 nadert, terwijl het fonds verwacht dat het goud zal overtreffen door marktkapitalisatie. Momenteel is de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer 10% van goud.

De Winklevoss-tweeling die meer dan een miljard dollar aan cryptocurrencies zoals Bitcoin bezit, schetste in het verleden een soortgelijke stelling. In het nieuwe populaire essay getiteld “The Case for $ 500K Bitcoin”, zei Tyler Winklevoss, mede-oprichter van Gemini:

“Tegenwoordig is de marktkapitalisatie van bovengronds goud conservatief $ 9 biljoen. Als we gelijk hebben over het gebruik van een gouden raamwerk om bitcoin te waarderen en bitcoin gaat op deze weg verder, dan is het bullcase-scenario voor bitcoin dat het wordt ondergewaardeerd door een veelvoud van 45. Anders gezegd, de prijs van bitcoin zou 45x kunnen stijgen ten opzichte van waar het nu is, wat betekent dat we een prijs van $ 500.000 dollar per bitcoin kunnen zien. “

Ondertussen heeft JPMorgan een conservatiever doel gesteld op $ 130.000, wat realistischer is als een korte termijn doel voor Bitcoin, aangezien het de waardering van BTC op ongeveer $ 2,73 biljoen zou brengen. Holger Zschaepitz, marktanalist bij Welt, merkte op:

“JPMorgan stelt $ 130k # Bitcoin-doel vast, MAAR de voor risico gecorrigeerde Bitcoin theoretische reële waarde van $ 130.000 op lange termijn zou dalen tot tussen $ 24.000 en $ 30.000 op basis van de huidige volatiliteitsratio’s. Opwaarts potentieel afhankelijk van de volatiliteit van Bitcoin die convergeert naar die van goud. (Via BBG) “

Zschaepitz merkte echter op dat de voor risico gecorrigeerde prijs van Bitcoin op de lange termijn in de toekomst zou kunnen dalen, wat niet nauwkeurig voorspelbaar is omdat het moeilijk is om de trend van volatiliteit in de tijd te voorspellen.

Wat vinden handelaren?

Volgens een pseudonieme handelaar die bekend staat als Bitcoin Jack, voorspelt de indicator voor de uitgegeven outputwinstratio (SOPR) dat er op korte termijn enige winst kan worden genomen. De SOPR-indicator meet hoeveel BTC op de markt winstgevend is en dus kwetsbaar voor een uitverkoop. De handelaar zei:

“Vrijwel alle specifieke interessegebieden op het volumeprofiel ingevuld om klaar te zijn voor trendbevestiging. Trendbevestiging wordt binnenkort verwacht, anders denk ik dat we zullen resetten naar een andere corrigerende structuur die> 1-2 weken zal duren. ASOPR geeft aan dat er weinig winst wordt geboekt. “

Collega-handelaar in cryptocurrency Scott Melker benadrukte dat Bitcoin goed heeft gepresteerd ten opzichte van de S&P 500 en de Amerikaanse aandelenmarkt, waardoor het nog steeds gunstig is als waarde opslag.

Melker schrijft:

“$ BTC versus $ SPX. De meeste activa zijn in waarde ‘gestegen’ omdat de noemer USD is, die aan het afnemen is. Als je kijkt naar aandelen versus een deflatoir activum zien ze er veel minder indrukwekkend uit.”

Zolang Bitcoin beter blijft presteren dan de Amerikaanse aandelenmarkt, vanuit een risicostandpunt, zou het op de korte tot middellange termijn aantrekkelijk blijven voor zowel detailhandelaren als vermogende beleggers.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.