Fonds van $ 200 miljoen gemaakt door Avalanche voor het aantrekken van top crypto-ontwikkelaars

“Blizzard” is onthuld door de Avalanche Foundation. Dit is een fonds dat meer dan $ 200 miljoen aan incentives biedt aan ontwikkelaars die voortbouwen op het Avalanche-netwerk. Projecten die zitten in een vroeg stadium die decentrale financieringstoepassingen (DeFi), non-fungible tokens (NFT) en andere producten op Avalanche innoveren, zullen met het fonds voorzien worden van liquiditeit.

In september 2020 werd Avalanche, een proof-of-stake-netwerk, gelanceerd. Ontwikkelaars kunnen gedecentraliseerde applicaties overzetten vanuit Ethereum omdat het netwerk Ethereum Virtual Machine-compatibiliteit biedt. Tegenwoordig beschikt het netwerk over ruim 320 projecten die er nu op voortbouwen. Deze zijn onder meer de beste stablecoin-uitgever Tether, de populaire gedecentraliseerde beurs SushiSwap en orakelproviders Chainlink en The Graph.

De Avalanche Foundation, Ava Labs, Polychain Capital, Three Arrows Capital, Dragonfly Capital en CMS Holdings zijn de bijdragers van Blizzard, volgens een aankondiging op maandag. Er zal vanuit Blizzard prioriteit gegeven worden aan vier belangrijke groeigebieden in het Avalanche-ecosysteem. Deze zijn namelijk DeFi, bedrijfsapplicaties, NFT’s en cultuurapplicaties.

Aandeleninvesteringen, tokenaankopen, partnerschapsinspanningen, technologie en bedrijfsontwikkeling vormen de activiteiten waarvoor de fondsen gebruikt zullen worden. Binnen het ecosysteem krijgen bouwers ook doorlopende ondersteuning. John Wu, Ava Labs-president, zegt hierbij dat Blizzard de Avalanche-gemeenschap op een cruciaal moment betreedt.

Het is op een moment waarbij deze toestroom van gebruikers en activiteit constante innovatie vereist in nieuwe applicaties en use cases op het platform, aldus Wu. Met een ingezette kapitalisatie van $ 14 miljard en 56% van het aanbod dat nu wordt ingezet, is Avalanche het zevende grootste proof-of-stake-netwerk. Avalanche is het vijfde grootste netwerk met een totale waarde vergrendeld (TVL) van $ 8,5 miljard, volgens Defi Llama.

De TVL is hierbij met 2,624% gestegen van alleen maar $ 312 miljoen in augustus. AVAX, de native token van Avalanche, is ongeveer 18% gedaald vergeleken met de all-time high op 23 september van $ 79,31, volgens CoinGecko. Op het moment van schrijven werd het voor het laatst verhandeld voor $ 64,80.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo