BadgerDAO vanaf augustus opgenomen in DPI DeFi-index van Index Coop

Het governance-token, BADGER, van het door Ethereum aangedreven Bitcoin-opbrengstprotocol, BadgerDAO, zal vanaf augustus worden opgenomen in DeFiPulse Index (DPI)-token van Index Coop. Op 26 juni kondigde Index Coop het nieuws aan. Index Coop merkte bovendien op dat de opname van BADGER een maand zou worden uitgesteld vanwege het prioriteren van andere upgrades.

Het DPI-token is een marktkapitalisatie-gewogen index die de 10 meest populaire op Ethereum gebaseerde DeFi-tokens omvat. Deze worden op de gedecentraliseerde financiële gegevens aggregator, DeFiPulse, vermeld. Op de eerste dag van elke maand wordt het DPI-indextoken opnieuw in evenwicht gebracht. De toewijzingen worden hierbij aangepast aan de aanbod- en prijsgegevens van CoinGecko.

Tijdens het opnieuw balanceren, krijgen tokens, geen hogere weging dan 25%. UNI heeft de grootste toewijzing in de DPI-index, op het moment van schrijven. UNI’s DPI-index is ongeveer 26,5%, gevolgd door AAVE met 18,4%, MKR met 13,5% en COMP met 9,3%. SUSHI, YFI en SNX hebben elk een toewijzing tussen 7% en 8,6%. LRC, REN, KNC en BAL hebben daarentegen een weging tussen 1,2% en 2,4%.

CREAM, FARM en MTA vertegenwoordigen elk minder dan 1% van de index. Wrapped tokens, synthetische activa, tokenized-afgeleide tokens, tokens die zijn gekoppeld aan fysieke activa en tokens die eigendomsclaims op andere tokens vertegenwoordigen, zijn door de index uitgesloten. In ongeveer zes weken heeft DPI bijna twee derde van zijn waarde verloren.

DPI ging van een recordhoogte van $ 656,49 op 12 mei naar de laatste keer te zijn verhandeld voor $ 234. DPI is nog steeds meer dan 300% gestegen vergeleken met het dieptepunt van november 2020 van $ 57,20. Ondanks een zware terugval tijdens de recente crash van de cryptomarkt.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo