Bakkt crypto-uitwisseling debuteert via SPAC op aandelenmarkten

De eigenaar van de New York Stock Exchange, de Intercontinental Exchange en de institutionele cryptocurrency-exchange Bakkt, kondigden een deal aan. Hierdoor zou de crypto-tak van Bakkt op de aandelenmarkten worden genoteerd. Bakkt zal fuseren met VPC Impact Acquisition Holdings, handelend onder de ticker VIH, zoals gemeld door de Wall Street Journal.

VPC is een zogenaamd “special purpose acquisitiebedrijf” of SPAC. Het is een inactief bedrijf met als enig doel om te kopen of te fuseren met een ander bedrijf en om het bedrijf op de aandelenmarkten te laten noteren. Dit vindt dan plaats zonder het doorlopen van een langdurig en duur proces van een beursgang. Na afronding van de fusie zal Bakkt naar verwachting worden gewaardeerd op $ 2,1 miljard.

Om de ontwikkeling van de Bakkt-app te ondersteunen, zal de uitwisseling ook een extra $ 532 miljoen ophalen. De Bakkt-app is een op de detailhandel gerichte wallet en beloningen-app. De fusie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 voltooid zijn, vertelde een woordvoerder van Bakkt aan Cointelegraph. Het gecombineerde bedrijf zal worden omgedoopt tot Bakkt Holdings Inc. en zal worden genoteerd op NYSE.

Bakkt richt zich nu op het opleveren van de app in maart, zei de vertegenwoordiger verder. CoinTelegraph meldde dat de geruchten over de overname eerder in januari opdoken. Dit jaar heeft Bakkt een volumestijging gezien, met verschillende opeenvolgende records. Toch heeft Bakkt een veel kleinere aanwezigheid op de cryptomarkt dan zijn concurrent CME.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce