Bakkt heeft geen plannen om XRP te ondersteunen, zegt CEO

De CEO van Bakkt zei niet of het bedrijf besloot weg te blijven van XRP vanwege de lopende juridische problemen van Ripple.

Één van de grootste cryptocurrency-bedrijven in de Verenigde Staten, Bakkt, zal XRP niet ondersteunen als onderdeel van de verdere productontwikkeling, volgens de CEO.

Gavin Michael, CEO van Bakkt, ging op 11 januari zitten met de Axios Re: Cap-podcast om de algemene acceptatie van Bitcoin (BTC) en andere digitale activa te bespreken. Michael zei dat Bakkt van plan is om in de toekomst ondersteuning voor een aantal altcoins op zijn platform uit te rollen, maar XRP is daar niet een van.

Michael weigerde commentaar te geven op de vraag of het bedrijf besloot weg te blijven van XRP vanwege de juridische problemen van Ripple die waren aangewakkerd door een rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. 

“Gewoon niet op ons platform,” verklaarde Michael en voegde toe:

“We zijn de crypto-ruimte binnengekomen via Bitcoin, en dat was onze eerste valuta die we beschikbaar hebben gesteld. We hebben anderen die gepland staan ​​om aan boord te komen als onderdeel van de productontwikkeling. Maar XRP is niet beschikbaar.”

Michael’s opmerkingen over XRP volgen op de officiële aankondiging van Bakkt’s plannen om openbaar te worden. Op 11 januari kondigde de Intercontinental Exchange, de exploitant van de New York Stock Exchange en de eigenaar van Bakkt, een fusieovereenkomst aan met VPC Impact Acquisition Holdings om Bakkt in staat te stellen op de aandelenmarkten te lanceren.

Ripple vecht ondertussen tegen de rechtszaak van $1,3 miljard die eind december tegen het bedrijf is aangespannen. Ripple CEO, Brad Garlinghouse, ontkende op 8 januari de “onbewezen aantijgingen van de SEC” en beweerde dat zijn bedrijf “aan de goede kant van de feiten en de geschiedenis” staat.

Veel cryptobedrijven hebben besloten XRP te schrappen te midden van de juridische problemen van Ripple. Op 6 januari kondigde crypto-wallet-provider en handelsplatform Blockchain.com aan dat het XRP zou verwijderen, in navolging van Coinbase, Binance US, OKCoin en anderen. Sommige bedrijven zoals Uphold gaven er echter de voorkeur aan XRP op hun platforms te houden totdat de SEC-rechtszaak is opgelost.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.