Search
Close this search box.

Bank of America prijst de deugden van hodling in zijn rapport

Paniekverkopen leidt vaak tot gemiste kansen, als het gaat om beleggen op de financiële markten. Hiertegenover kan wachten op de dip je beroven van de meest lucratieve dagen om een bepaald activum aan te houden. Dit zijn de algemene opmerkingen van een uitgebreide studie van de S&P 500 Index, die uitgevoerd werd door Bank of America. De strategen van Bank of America ontdekten dat een basishoud strategie een totaalrendement van 17,715% zou hebben opgeleverd.

De ontdekking werd gedaan aan de hand van gegevens die teruggaan tot 1930. Beleggers hadden ze de beste handelsdagen kunnen missen, als ze daarentegen probeerden de markt te timen. Door slechts tien van de beste handelsdagen van de S&P 500 per decennium te missen, zou het totale rendement zijn verwaterd tot slechts 28%. De natuurlijke impuls is om te verkopen na een forse neergang, voor veel investeerders, vooral onervaren investeerders.

Echter, Bank of America ontdekte dat de beste dagen van de markt vaak volgen op de ergste dalingen. Paniekverkopen op de weg naar de daling, kan ertoe leiden dat beleggers de beste dagen missen. Het hoofd van de Amerikaanse aandelen- en kwantitatieve strategie van de bank, Savita Subramanian, gaf uitleg. Ze zei dat belegd blijven in turbulente tijden kan helpen om verliezen te herstellen na een bearmarkt.

Verder gaf ze aan dat het gemiddeld ongeveer 1100 handelsdagen duurt om verliezen te herstellen na een bearmarkt. Investeerders in cryptocurrency staan erom bekend dat ze een lage tijdsvoorkeur hebben. En vooral Bitcoin (BTC) -houders. Ruim 60% van het circulerende aanbod van Bitcoin is in een jaar of langer niet verplaatst, blijkt routinematig uit branchegegevens.

Dit is een weerspiegeling is van de groeiende overtuiging in het digitale activum. Slechts 36% van het circulerende aanbod van Bitcoin is de afgelopen zes maanden verplaatst, zelfs tijdens de laatste prijsstijging. Doorgewinterde cryptohouders zijn afgestemd geraakt op het feit dat de timing van de markt hen op de lange termijn veel geld kan kosten op lange termijn.

Zij worden HODLers genoemd door een meme die ontstond op het bitcointalk-forum in 2013 toen een gebruiker het woord ‘hold’ verkeerd spelde in verwijzing naar BTC. De tien beste handelsdagen per dag van Bitcoin zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de winst, net als aandelen. De BTC-prijs steeg tijdens de bullmarkt van 2017 met een ongelooflijke 1,136% in de beste tien dagen van het jaar.

Om handelaren te helpen hun emoties te beheersen hebben sommige ondernemers geprobeerd innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning toe te passen. Een voorbeeld hiervan is een browserextensie, Stock Cards, die ontwikkeld is om investeerders te helpen bij het voorspellen en voorkomen van FOMO en paniek.

De lange termijn investeerders plukken de vruchten van hun Bitcoin HODL-strategie. Naar verluidt heeft de 2021-rally zo duizenden BTC-miljonairs opgeleverd.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.