Search
Close this search box.

Banken beschuldigt van discriminatie door Aussie Bitcoin-exchange-eigenaar

Een Bitcoin-handelaar in Australië, Allan Flynn, heeft een klacht ingediend tegen twee commerciële banken in het land, ANZ en Westpac. De Australische Bitcoin-handelaar beschuldigt beide banken van systematische discriminatie. Flynn eist een compensatie van 250.000 Australische dollars, ongeveer $ 192.000, volgens een rapport van de Australian Financial Review.

Naar verluidt blijven banken doorgaan met het sluiten van zijn rekeningen, volgens Flynn. En is hij het slachtoffer geworden van discriminerende praktijken. Flynn klaagde in een gesprek met AFR erover dat de afgelopen drie jaar niet minder dan 20 banken, rekeningen hebben gesloten die door zijn beurs werden beheerd. Flynn voegde eraan toe door de vraag te stellen van hoe hij een wettig bedrijf kan runnen als hij geen bankrekening kan krijgen.

Flynn heeft zijn crypto-uitwisselingsservice geregistreerd bij het Australian Transaction Reports and Analysis Center of AUSTRAC. Ondanks dit feit komen de gerapporteerde accountsluitingen toch voor Flynn. Naar verluidt bedient het platform van Flynn meer dan 450 klanten. Hij diende een klacht in bij de Australian Financial Complaints Authority in 2020.

Echter, AFCA oordeelde dat Westpac, een van de banken die bij de zaak betrokken was, handelde volgens zijn vastgestelde voorwaarden. Westpac bood Flynn toen 250 Australische dollar aan als teruggave voor de plotselinge sluiting van de rekening. De klager geeft aan dat hij deze nog moet ontvangen. Ook gaf Flynn aan dat Westpac eerder zijn accountsluitingen heeft toegeschreven aan lopende onderzoeken naar cryptocurrency-fraude.

Het biedt geen bankdiensten aa cryptocurrency-makelaars, zegt ANZ van zijn kant. Naar verluidt zal de nieuwe klacht van Flynn in maart ingaan, die aanhangig is gemaakt bij de ACT Civil and Administrative Tribunal. Op het verzoek van CoinTelegraph om commentaar reageerden ANZ en Westpac niet onmiddellijk. Dat beurzen banken beschuldigen van discriminerende praktijken, gebeurt niet alleen in Australië.

Het Indiase Hooggerechtshof heeft in maart 2020 het verbod van de Centrale Bank op banken die cryptobedrijven bedienen, ongedaan gemaakt. Echter, er kwamen nog steeds berichten naar voren over ‘cryptofoob’ gedrag onder Indiase banken. Zelfs na de beslissing van het Hooggerechtshof. Ook in Latijns-Amerika doet een vergelijkbare situatie zich voor.

Hier blijven commerciële banken het sluiten van accounts, gericht op crypto-uitwisselingen, intensiveren. Ook werden twee grote platforms in Brazilië gedwongen hun activiteiten stop te zetten als gevolg van een strikt fiscaal nalevingsbeleid.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.