Bankvereniging Zuid-Korea gealarmeerd door handelsmanie in altcoins

Er is alarm geslagen door de Koreaanse federatie van banken over de toename van de handel in altcoins via cryptobeurzen in het land. De bankenvereniging heeft de aangesloten banken gevraagd een audit uit te voeren van de altcoins die door hun crypto-uitwisselingsklanten worden aangeboden. Zo meldt een rapport van The Korea Herald op maandag.

Naar verluidt is de KFB bezorgd over de potentiële risico’s van banken die accountdiensten verlenen aan beurzen die te veel aan altcoins blootstaan. Geciteerd door The Korea Herald verklaarde een ambtenaar van de bankiersvereniging dat een van de criteria die zij aanbevelen de veiligheid is van digitale activa. En dat kan worden gemeten aan de hand van het aantal digitale munten op een beurs.

Als een beurs zich te veel bezighoudt met digitale activa, neemt hij meer risico’s op zich, volgens de ambtenaar. Er is een merkbare verschuiving geweest van crypto handelaren in Zuid-Korea naar altcoins, zoals eerder gerapporteerd door Cointelegraph. Een overeenkomstige dip in Bitcoin (BTC) handelsactiviteit, die het eerdere deel van het jaar had gekenmerkt, viel samen met deze verschuiving.

Dit leidde zelfs tot de ineenstorting van de Kimchi premie. Drie van de “Grote Vier” crypto beurzen van Zuid-Korea, Upbit, Coinone en Bithumb, hebben elk meer dan 150 altcoins op hun platformen staan. De BTC-handel op deze beurzen was goed voor minder dan 5%. Dit is veel lager dan het gemiddelde over andere grote beurzen zoals Coinbase en Binance en daarom heeft de KFB een aanbeveling gedaan.

Inderdaad, alleen Coinone heeft Bitcoin handelsactiviteit die de top twee posities bezet in de laatste 24-uurs periode, op het moment van schrijven. BTC-handel op Upbit en Bithumb stond op respectievelijk 4,15% en 9,13% tonen gegevens van CoinMarketCap. Onder de echte naam van Zuid-Korea’s crypto handel paradigma, is het aan de banken om strikt toezicht te houden op hun cryptocurrency exchange klanten.

Daarom de reden voor de waarschuwing van de KFB. Ook wil de bankenvereniging dat haar leden zich bewust zijn van de potentiële witwasrisico’s die gepaard kunnen gaan met de huidige explosie van de handel in altcoins. De stijging in altcoin trading in Zuid-Korea is het zoveelste bewijs ter ondersteuning van het alt seizoen marktcyclus verhaal. De dominantie van Bitcoin’s marktkapitalisatie blijft inderdaad dalen en staat nu op het laagste niveau sinds juli 2018.

Met Ether (ETH) die de mijlpaal van $ 4.000 doorbrak om meer dan 450% aan winsten tot nu toe te leveren, hebben verschillende grote altcoins nieuwe all-time highs gezet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo